Tek Mesajı Görüntüle
Old 09-27-2006, 10:19 AM   #6
bluekeys™
Forum Demirbaşı

bluekeys™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 594
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3948
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi : bluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond repute

Bardağı taşırdı!

Önce “PKK’yı ikna ettim, ateşkes ilan edecek” dedi. Dün de Türkiye’ye tehdit savurdu: “Irak’ın içişlerine karışırsan, ben de senin ülkeni karıştırırım.”
27.09.2006
Irak Devlet Başkanı Talabani’nin bu sözleri Ankara’yı kızdırdı: “Talabani Cumhurbaşkanı olduğunu unuttu, ama Kürtlüğünü unutmadı”

Dışişleri Bakanlığı, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin New York’ta son iki gündür yaptığı açıklamaların “bardağı taşırdığı” görüşünde. Türk diplomatlar, Talabani’nin çıkışlarını “Talabani Cumhurbaşkanlığı’nı unuttu, ama Kürt’lüğünü unutmadı” olarak yorumladılar.

Talabani, önceki gün Newsweek dergisine PKK ile yaptığı pazarlıkları “PKK’yı ikna ettim, ateşkes ilan edecek” diye lanse etmiş, dün bir radyoya yaptığı açıklamada Irak’ın komşularını “Irak’ın içişlerine karışmakla” suçlamıştı. Irak Devlet Başkanı, dün de ABD’nin kamu radyosu NPR’a konuştu. Radyo konuşmasında bir de “tehdit” savurdu: “Eğer Türkiye, İran ve Suriye gibi komşu ülkeler Irak’ın içişlerine karışırsa, Irak da bu ülkelerdeki muhalif grupları destekleyerek bu ülkelerde sorun çıkmasını sağlama yoluna gidebilir” dedi. Dışişleri’nden üst düzey bir yetkili, Türkiye’ye karşı “PKK kozunu” açıkça silah olarak kullanan Talabani’nin “hâlâ kendini Kuzey Irak’taki Kürt aşiret reisi sandığını” söyledi. Talabani’nin Türkiye’yi, “Suriye ve İran ile aynı kefeye koymasını” da “kabul edilemez” olarak nitelendiren Dışişleri yetkilisi, “İşgal altındaki Irak, kendi içişlerini bir türlü halledemiyor. Bunun faturasını da komşularına çıkarıyor. Bu tavır için sadece ‘komik’ nitelendirmesini kullanabilirim” dedi.

SÖZCÜ TAN MESAJI VERDİ
Ankara’nın Talabani’nin tavrına karşılık benimsediği politika ise, Irak’taki politikacılarla, özellikle de Kürt kökenli olanlarla, Irak halkını “birbirinden ayırmak” olarak netleşti. Bu politikanın ilk işaretini de dün Dışişleri Sözcüsü Namık Tan Talabani’nin sözlerine karşılık yaptığı açıklama ile verdi.

[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
bluekeys™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla