PKK’dan kaçanlara kamp açmış
Özgür CEBE / DİYARBAKIR, DHA
PKK’nın dağ kadrosunda birlikte faaliyet yürütürken sevgilisi Hamdiye Demir ile evlenmeye karar verip örgütten kaçan Nuri Turan, PKK’yla ilgili önemli itiraflarda bulundu.
Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapisleri istenen sevgililerden Nuri Turan örgütte geçen günlerini anlattı. Hüseyin Konya kod adlı örgüt mensubunun Zap kampındaki bir operasyonda mayına bastığını, bir ayağının kopması üzerine örgüt tarafından Avrupa’ya gönderildiğini belirten Turan, "Son olarak örgüte ait Roj TV’de haber spikerliği yaparken gördüm. Örgütten kaçan çok sayıda PKK’lı, Kuzey Irak’ta evlendikten sonra Türkiye’ye teslim olmak yerine Duhok’ta faaliyet yürüten bir Türk firmasında çalışıyor" dedi.
KYB SORGULADI
PÇDK (Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi) içinde faaliyet yürütürken örgütten kaçıp Talabani güçlerinin kontrolündeki Sengiseri Kasabasına geldiğini belirten Turan, şöyle dedi: KYB güçleri beni sorguladı ve PKK’dan kaçanlar için tahsis edilen Seyit Sadık kampına götürdü. Bu kamp iki kısıma ayrılmış. Bir bölümünde Nizamettin Taş’ın başını çektiği PKK’ya muhalif olan PWD (Yurtsever Demokrat Parti) mensupları kalıyor. Diğer kısımda ise benim gibi pişman olanlar kalıyor."