Uzmanlar çocuk alınmalı diyor / 29 eylül
Uzmanlar çocuk alınmalı diyor
Eyüp SERBEST/İSTANBUL
Çocuk alınmalı
Fatma Başar (İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sorumlusu)
Bu olaya savcılık el koymalı ve çocuğu derhal koruma altına almalı. Eğer aileden bir şikayet varsa şiddet gösteren baba evden uzaklaştırılabilir. Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre çocuğun da hakları vardır. Oruç tutup tutmayacağı çocuğa sorulmalı, fikri alınmalı.
Baba sosyopat
Dr. Murat Güvençer (Psikolog)
Bu durumun adı Örselenmiş Çocuk Sendromu’dur. Babanın gösterdiği hareketlerden, sosyopat bir kişilik olduğu görülüyor. Bu yapıdaki insanlar, bugün ellerinde imkan varsa birine yardım edebilir ancak yarın yanan bir odanın içinde bir kişiyi bırakabilir. Şiddet gören çocuğu babanın yanından almak en mantıklı çözüm gibi görülüyor. Çocuğun bu olayları korkusundan anlatamaması da, bu olayın ilk olmadığının da göstergesi.
1 yıl hapis var
Cengiz Hortoğlu (Avukat)
Yeni Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 232/2’nci maddesi, terbiye hakkını kötü kullanan kişiye bir yıla kadar hapis cezası öngörür. Yargılamada esas olan tutuksuz yargılanmadır. Baba serbest bırakılsa bile yargılama süreci devam eder. Yargılanma sürecinde SHÇEK çocuğu ailenin elinden alabilir. Şiddet uygulayan babaya adli takip kararı alabilir ya da babayı 3 aydan 6 aya kadar evden uzaklaştırma cezası verilebiliyor.
Mutlaka ceza alır
Cengizhan Gököz (Antalya Barosu Ceza Muhakemesi Kanunu Başkanı)
Basit tıbbi müdahale ile giderilebilen yaralanmalarda 6 ay hapis istemiyle dava açılabilir. Yaralanma aileden birine olmuşsa, ceza, yüzde 50 artırılır, 9 ay istenir. Yeni CMK, bir yılın altındaki iddialarda tutuklamayı yasaklıyor. Savcının tutuklanmasını istememesi normal. Bu babanın suçsuz olduğu anlamına gelmez. Savcılık soruşturmayı evrak üzerinden yapar ve mahkemeye intikal ettirir. Babaya mutlaka ceza gelir. Ama hapis olur, ama paraya çevrilir.
__________________
M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...
Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
|