Partim bitsin’ sözü gözlerimi yaşarttı!
Ümit ÇETİN / RİZE
Başbakan’ın "Türkiye biteceğine partim bitsin" sözünü DYP lideri Ağar cevapladı: Türkiye’yi kurtarıyormuş, gözlerim yaşardı. Fındıkta Avrupa’daki çikolatacıları kurtardılar.
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün dünkü yazısında yer alan Başbakan Erdoğan’ın fındıkla ilgili "Türkiye biteceğine partim bitsin" sözlerini eleştirerek, "Başbakan gözlerimi yaşarttı" dedi. Rize’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağar şöyle konuştu:
Başbakan Erdoğan ’fındığı kurtarıyormuş, Türkiye’yi kurtarıyormuş da parti de batarsa batsın’ diyerek göz yaşartıcı tablolar sergiliyor. Gözlerim yaşardı doğrusu. Türkiye’yi çok düşünen pozlarda. Ya yalancısın ya bilgisiz. Fındık politikası Türkiye’yi değil Avrupa’daki 6-7 tane çikolata fabrikasını kurtardı. Mükellefiyet altına girdiğiniz yerlerde, söz verdiğiniz yerlerden dönemiyorsanız, bu yalanlarla da Türkiye’yi kandırmaya kimsenin hakkı yoktur. Türkiye rakibi olmayan tek ürün fındığı pazarlayamıyorsa bu hükümetin ayıbıdır. Bu ayıbı kaldırıp da, Türkiye’yi kurtarıyorum laflarının altına girip fındıkçıyı Türkiye’ye ihbar etmektedir. Yazıklar olsun Karadeniz’de Başbakanım diye geziyorsun. "
ASKER susacak AB Türkiye Temsilcisi Kretschmer’e askerin yanıtlarını değerlendiren Ağar "Hükümet bu konularda askeri kesimlerin beyanat vermesine mani olmalı. Bizim yöneticisi olduğumuz Türkiye’de hiçbir sivil ve askeri bürokrat konuşmak zorunda kalmayacak" dedi.