Bunlar olmamalıydı
2 yıllık cezası bitince tekrar Haysiyet Divanı’na verilen Sadettin Saran, dün savunmasını yaptı. Fenerbahçeli eski yönetici, “Bu iftirayı atanlardan yargı önünde hesap soracağım” diye konuştu.
Avukatlarıyla gitti
Haysiyet Divanı’na verilen futbol şube eski sorumlusu Sadettin Saran, hakkında ileri sürülen iddialarla ilgili savunmasını yaptı. Avukatlarıyla birlikte Fenerbahçe Burnu’ndaki binaya giden Saran, Tuncer Erdoğan başkanlığındaki kurula hem yazılı hem de sözlü savunma verdi. 2002/03 sezonunun devre arasında alınan Rus futbolcu Beschastnykh’in transferine kulübü zarara uğrattığı iddia edilen Saran, buna ilişkin bazı belgeleri de kurula sundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sadettin Saran, sunduğu belgelerden sonra sonucun olumlu olacağını umduğunu dile getirdi.
‘Kurul olumluydu’
Saran, “Ancak Haysiyet Divanı üyeleri kararlarını belirlemeden, bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Saygısızlık olur. Olumsuz bir sonuç çıkacağına ihtimal vermiyorum. Öyle bir sonuç çıkarsa yargı yolu var. Ama oralara gelineceğini düşünmüyorum. Kuruldaki tutum gayet olumluydu” diye konuştu. Son 3 yılda 2. kez kulüp tesislerine geldiğini ifade eden Saran, “Geçici cezanın bitiminden 1 hafta sonra tekrar Haysiyet Divanı’na verildim. Fenerbahçe’nin 100. yılında bunların olmaması gerekiyordu. Burada olmamın gerçek sebebinin neler olduğunu kamuoyunun bildiğini düşünüyorum” dedi.
Uslu dosyası kurulda
Kurul üyelerinin son derece adil davranacaklarından kuşkusu olmadığını kaydeden Sadettin Saran sözlerini, “Fakat bu iftirayı atanlardan da yargı önünde hesap soracağımı herkesin bilmesini istiyorum” diye konuştu. Saran ile ilgili kararın 15 gün içinde verilmesi beklenirken, Haysiyet Divanı Başkanı Tuncer Erdoğan, “Deliller incelenecek, şahitler dinlenecek” açıklamasını yaptı. Erdoğan, asbaşkan Mahmut Uslu ile ilgili bir dosyanın da dün kendilerine ulaştığını vurguladı. Dosyanın henüz incelenmediğini söyleyen Kurul Başkanı Tuncer Erdoğan, şikayet gerekçesini de açıklamadı.
fanatik