Başkanınız konuşuyor
Başkent’te, gerektiği şekilde mücadele etmedik, o sonuç kaçınılmazdı. Ancak bu yenilgi abartılmamalı. En iyi kadrolardan birine sahibiz, yedeklerimiz bile zirveyi zorlar. Camiamız rahat olsun, gelecek parlak.
Nuri Albayrak, Gençlerbirliği yenilgisini ve bundan sonraki süreci FANATİK’e değerlendirdi.
‘3 puanı Gençler haketti’
Göreve geldiği günden beri oldukça radikal kararlar alan, kimi zaman çok eleştirilen, kimi zaman da alkışlanan Trabzonspor Yönetimi’nin başkanı Nuri Albayrak, Gençlerbirliği yenilgisiyle birlikte oluşan negatif atmosferi ve geleceğe ilişkin hedefleri FANATİK’e yorumladı. Bu sezon Süper Lig’deki belki de en stresli ve gergin dakikalarını Başkent’te yaşayan Bordo-Mavililer’in patronu, “Gençlerbirliği maçında günümüzde değildik. Ayrıca şu bir gerçek ki, günümüz futbolunun temel ilkelerinden biri mücadele gücünüzün yüksek olması. Onu da rakibimiz bizden iyi sergiledi ve sonuç kaçınılmaz oldu” ifadesini kullandı.
‘Diğer büyüklere de bakın’
Teknik direktör Ziya Doğan’ın ligin beşinci haftasında Beşiktaş maçından önce göreve gelmesinin ardından mücadele gücünün yükseldiğini belirttiğimizde ise görüşümüze katılan Karadeniz ekibinin patronu, “Zaten bu yönde bir tedirginliğimiz yok. Elbetteki Gençlerbirliği maçını kaybetmek, daha önceki müsabakalarda da puan bırakmak istemezdik. Fakat çok ciddi bir avantaj yitirdiğimizi düşünmüyorum. Çünkü özellikle bu sezon dengeler bir hayli farklı. Diğer büyüklerin de maçlarını ve puan kayıplarını görüyoruz. O nedenledir ki karamsarlık havasının bize yarardan çok zarar getireceği kanaatindeyim” diye konuştu.
Kulübeye büyük övgü
Kadro yapısına yönelik eleştirilere de yanıt veren başkan Nuri Albayrak şöyle devam etti: “Amacımız, alternatifi bol bir ekip kurmaktı, bunu da başardığımıza inanıyorum. Şu anki mevcut Trabzonspor kadrosunu masaya yatıracak olursak ligin en kaliteli takımlarından biri olduğunu görmek mümkün. Neredeyse tüm mevkilerde alternatif var. Hatta şunu bile söyleyebilirim ki, yedeklerimizle dahi, ki onlar her zaman hazır olduğunu kanıtlıyor, bir takım oluştursak zirveyi zorlar. Sonuçta geleceğimizin parlak olduğunu, hem Süper Lig’de hem de Türkiye Kupası’nda iyi işler yapacağımızı düşünüyorum.”
Bordo-Mavi haberler
‘Transfer haberleri olumsuz etkiliyor’
Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, basında oyuncuları hakkında çıkan spekülasyonların kötü sonuçlarda önemli bir etken olduğunu belirtti. Bu yöndeki haberlerin konsantrasyon sorunu meydana getirdiğini dile getiren Karadeniz temsilcisinin yöneticisi, “Trabzonspor forması giyen her oyuncu bu tür şeyleri hakeder ama erken havaya girmemek lazım. Gençlerbirliği maçında bu tür bir sonuç beklemiyorduk. Aklımızda mağlubiyet yoktu” dedi.
Vestel Manisaspor provası İzmir’de
Yarın deplasmanda Vestel Manisaspor ile Türkiye Kupası’nın ilk maçında kozlarını paylaşacak olan Trabzonspor, dün bu müsabakanın provalarına İzmir’de devam etti. Önceki gün akşam saatlerinde Ankara’dan İzmir’e geçen Bordo-Mavililer, Crowne Plaza Hotel’de kampa girdi. Saat 17.00’de Altay Tesisleri’nde bir idman yapan Trabzonspor’un bu antrenmanı genelde taktik ağırlıklı geçti. Ziya Doğan’ın ekibinin bugün de tek çalışma ile günü tamamlayacağı belirtildi.
Serbestlik yaramadı!
Medyaya yansıyan açıklamalarında ‘Sol kanatta oynamak benim için sorun değil ama ikilinin arkasında ya da serbest adam olarak oynarsam daha faydalı olur, çok gol atarım. Almanya’da bunu gerçekleştirmiştim’ diyen Marcelinho’nun Gençlerbirliği maçındaki performansı kafalarda soru işareti bıraktı. Başkent’te oyunda kaldığı sürede serbest adam pozisyonunda görev yapan Brezilyalı futbolcu, bekleneni veremediği için Ziya Doğan tarafından çıkarılmıştı. Marcelinho’nun şimdi Vestel Manisa maçında hangi görevle sahada yer alacağı merak konusu.
fanatik