Özyer: "İstim üstündeydik"
Özyer: "İstim üstündeydik"
Beko Basketbol Ligi'nde olaylı maçta Pınar Karşıyaka'yı 71-56'lık skorla yenen Galatasaray Cafe Crown'da gözler, gelecek hafta Fenerbahçe Ülker ile yapılacak derbi maça çevrildi.
Ligdeki son 3 maçını kazanan sarı-kırmızılı takımın antrenörü Murat Özyer, antrenör Levent Topsakal'ın hafta başında istifa etmesinin ardından Pınar Karşıyaka'yı yardımcı antrenör Suat Olca'nın çalıştırdığını hatırlatarak, ''Böyle durumlarda takımlar ekstra performans ortaya koyarlar. Ama biz de istim üstündeydik. İyi savunma performansımızı bu maça da yansıttığımızı düşünüyorum'' dedi.
İlk yarıdaki hızlı hücumlarda fazla top kaybı yaptıklarını belirten Özyer, sarı-kırmızılı kulübün internet sitesine maçla ilgili yaptığı açıklamada, gelecek hafta Fenerbahçe Ülker karşısında aynı hataları tekrarlamayıp, daha da iyi savunma yapmaya gayret edeceklerini vurguladı. Özyer, ''Güzel bir derbi maçı bizi bekliyor. Şansımız sahada belli olacak. Galatasaray'la Fenerbahçe misket dahi oynasa o maçın lezzeti farklı oluyor. Bu maç da umuyorum iki taraf açısından sportmence geçer ve izleyenlere iyi bir basketbol resitali sunarız'' diye konuştu.
Pınar Karşıyaka maçında tribünde çıkan olayları da değerlendiren Murat Özyer, olayların neden kaynaklandığını bilmediğini belirtti ve şunları kaydetti: ''Sonuç olarak maçın iki kez durması, spor salonuna yakışmıyor. Suçun kimde olduğunu bilmeden bunu söylüyorum. Burada bir tarafı suçlu olarak görmüyorum. Basketbol seyirciyle güzel. Ben rakip takımın seyircisi olduğu zaman da keyif alıyorum, kendi seyircim olduğu zaman da... Yeter ki seyirci olsun. Çünkü boş salona oynamak hakikaten kötü bir şey.''
|