"Bu 5 maçlık ceza değil"
Asbaşkan Şekip Mosturoğlu: “Polat galiba kuralları bilmiyor ve 5 maç saha kapatma istiyor” Tahkim Kurulu Başkanı Türker Aslan: “Bu, öyle 5 maç ceza verilecek büyük bir olay değildir.
Galatasaray 2. Başkanı Adnan Polat’ın, “Şükrü Saracoğlu Stadı 5 maç kapatılmalıdır” iddiasına çifte yanıt geldi. Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, kuralları bilmemekle suçladığı Polat’ın Disiplin Kurulu üyeleri üzerinde baskı yaratmaya çalıştığını ileri sürerek, şunları söyledi: “Elbette ceza gelecek. Ve bunun para cezasının ötesine geçeceğini düşünüyorum. Bu, münferit bir olay. Daha önce federasyonda olayların tam ortasındaydım. Böyle yüzlerce dosya geldi. Dolayısıyla neyin ne olduğunu biliyorum.”
‘Önümüzdeki haftayı bulur’
Mosturoğlu, kendisi, Nihat Özdemir ve Adnan Polat’ın olaylar konusunda iki farklı açıklama yapmalarını ise, “Yakın plan görüntülerden sonra ne olduğunu anladık” sözleriyle açıkladı. Tahkim Kurulu Başkanı Türker Aslan da, “Daha sonraki makam olduğumdan kaç maç ceza olacağı konusunda konuşmam doğru olmaz. Ancak şunu söyleyebilirim, daha önceki örneklere bakarsak, bu, öyle 5 maçlık büyük bir ceza değil. Fenerbahçe’nin savunması hafta sonunda gelir, ceza açıklanır, Tahkim ve sonuçlanması gelecek hafta sonunu bulur” dedi.
|