Tek Mesajı Görüntüle
Old 05-14-2007, 10:10 PM   #1
The JoLLy JoKeR
Forum Aşığı
 
The JoLLy JoKeR Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 45
Mesajlar: 4,051
Teşekkür Etme: 74
Thanked 33 Times in 27 Posts
Üye No: 30674
İtibar Gücü: 2230
Rep Puanı : 7464
Rep Derecesi : The JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Arrow Göl çekildi,iskeletler ortaya çıktı.

Karakaya Baraj Gölü suyunun çekilmesiyle birlikte ortaya çıkan ve su yüzeyinde bulunan insan iskeletleri, Malatya’nın Battalgazi ilçesi ile İmikuşağı köyü arasındaki feribot seferlerinin yapıldığı iskelede bulunuyor.

İnsan vücuduna ait çok sayıda kemiği bir arada görmenin mümkün olduğu bölgede, köylüler, ortaya çıkan ve halk sağlığını tehdit eden kemiklerin toplatılmasını istiyor. Eski bir yerleşim yerine ait olduğu tahmin edilen mezarlığın çevre sakinleri arasında “gavur mezarlığı” diye adlandırıldığı belirtildi. Suyun seviyesinin sürekli değişmesi nedeniyle açılan 50’nin üzerindeki mezardan çıkan çok sayıda iskelet balıkçıları da tedirgin ediyor.

İmikuşağı köyünde ikamet eden ve geçimini balıkçılıkla sağlayan Celal İnal, çevrede tuttukları balıkları sattıklarını, ancak balıkların iskeletler nedeniyle sağlıklı olup olmadıklarını bilmediğini ifade etti.

ALTÜRK: İSKELETLER HİTİT DÖNEMİNE AİT
Arkeolog ve Tarih Araştırmacısı Erdoğan Altürk, mezarlık ve iskeletlerin höyüğün geç Hitit ve orta Hitit dönemine ait olabileceğini gösterdiğini söyledi.

Mezarlıkta madenlerin bulunmamış olmasının o dönemde insanların henüz maden devrine geçmediklerini gösterdiğini ifade eden Altürk, “Henüz madene geçilmemiş. İskeletlerin bulunduğu höyüğün bu yörede bulunan Cafer Höyük dönemine yakın bir döneme ait olduğu anlaşılıyor. Kafatasları çürümüş. Bu da dönemin MÖ 3500-3600 yılları olduğu görüşünü kuvvetlendiriyor. Zaten buralardaki höyükler MÖ 3300 dönemindeki Orduzu Arslantepe Höyüğü’nün etkisinde kaldığı biliniyor. Bu bölge, baraj yapılmadan önce Tohma Havzası yerleşim yeri idi. Bütün höyükler burada bir sıra halindedir. İskeletlerden buraların MÖ 3500-3600 yıllarına ait olduğu anlaşılıyor. Ama yine de kesin tarih laboratuvar analizlerinden sonra saptanabilir” dedi.

Altürk, iskeletlerin kafatası yapısının Asya kökenli yuvarlak kafa ile aynı olduğunu sözlerine ekledi.
__________________

Ben Mevlana Değilim, Adam OL! Öyle GEL!
The JoLLy JoKeR çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla