'Söke söke aldık hoca'/ 15 mayıs
'Söke söke aldık hoca'
F.Bahçe Başkanı, Zico'yu böyle tebrik etti. Yıldırım, taraftarlara ve futbolculara önemli uyarılarda bulundu
15 Mayıs 2007 Salı 06:27
100. yılda yüz akıyla gelen şampiyonluktan sonra herkes bir demeç almak için Başkan Aziz Yıldırım’ın peşindeydi. Maçtan sonra soyunma odasına inen Yıldırım’ın ilk işi Zico’yu tebrik etmek oldu. Başkan, Brezilyalı teknik adama “Söke söke, tırnaklarımızla kazıya kazıya şampiyon olduk hoca” dedi. Zico da Aziz Yıldırım’a sarılarak, “Sizin de çok büyük emeğiniz var. Bundan sonra daha büyük başarılara imza atacağız. Çünkü artık Türkiye’yi tanıdım” cevabını verdi. Herkes Aziz Yıldırım’ın maçtan sonra şeref tribününde ağlamasını merak ediyordu. Sordum Başkan’a, şöyle dedi: Geçen seneyi unutamıyorum. Çok çektik ama bu sene güçleri yetmedi.
ARTIK KÜFÜR ETMEYİN
Havaalanında yüzlerce taraftar, Aziz Yıldırım’ın etrafını çevirdi. Herkes başkanı tebrik ediyordu. “Helal olsun sana” diyenden dik duruşu kutlayanlara kadar herkes başkanın boynuna sarılıyordu. Aziz Yıldırım ise bir yandan gelen tebriklere cevap veriyor diğer yandan da etrafını çeviren taraftarlara şöyle diyordu: Bizim en büyük gücümüz sizsiniz. Bu şampiyonlukta sizin çok büyük payınız var ama sizden rica ediyorum. Ne olursunuz artık küfür etmeyin. Bakın küfür ediyorsunuz kulüp ceza yiyor. Sahası kapatılıyor. Bu maçı İstanbul’da oynasaydık şampiyonluk sevincinin tadı daha başka olurdu.
TEMİZ AMA ACI VERİCİ
Sonra başkan ve yöneticiler uçağa bindi. Uzun süre kendi aralarında şakalaştılar, sohbet ettiler. Ortak görüş “Geçen sene Denizli’de yaşanan olaydan sonra bu seneki şampiyonluğun çok anlamlı olduğu” şeklindeydi. 100. yılda kazanılan şampiyonluğun tertemiz olduğu ancak koca bir sezon çok acı çektikleri gündeme geldi. Uçağın kapısından Zico girince yöneticiler, Brezilyalı teknik direktörü alkışlarla karşıladılar. Yıldırım ve yöneticiler, futbolcular uçağa girerken hepsini “Tebrik ederim, hepinizi yanaklarından öperim. Bütün engelleri tek tek aşarak şampiyon oldunuz” diye tebrik etti.
G.SARAY’I UNUTMAYIN
Arkadan futbolcular halay çekerek uçağa girdi, bu kez Zico ayağa kalkarak futbolcuları alkışladı. Ondan sonra uçakta curcuna başladı. Futbolcular 9 bin metre yükseklikte oynadılar, halay çektiler, “En büyük Fener, alemin kralı Fener” diye uçağı çınlattılar. Uçak İstanbul’a inişe geçtiği an Başkan Aziz Yıldırım, Menajer Volkan Ballı’yı yanına çağırarak “Şampiyon olduk ama daha lig bitmedi önümüzde iki maç var. Sevinelim eğlenelim, Galatasaray maçını da unutmayalım” ikazını yaptı.
--------------------------------------------------------------------------------
Ulusoy kupayı verecek mi
Fenerbahçe’nin İzmir’de şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından futbol gündeminin ilk sırasına kupayı kimin vereceği çıktı. Beşiktaş’a Türkiye Kupası’nı veren Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un Fenerbahçe’ye de şampiyonluk kupasını verip vermeyeceği ve Kadıköy’e gelirse nasıl karşılanacağı merak konusu oldu. Fenerbahçeli yöneticiler Ulusoy’un Kadıköy’e gelmesi konusunda kararsızlar. Sarı-Lacivertli yöneticiler, Federasyon Başkanı’nın şampiyonluk kupasını vermesinin en doğal hakkı olduğu görüşünde ancak taraftarların öfkesi karşısında ellerinin kollarının bağlı olduğunu ifade edip, bir tatsızlığın çıkmasından endişe ettiklerini söylediler. Ancak Fenerbahçe ile Futbol Federasyonu arasındaki kavganın yumuşaması gerektiği de vurgulanıyor. Bunun için de nasıl bir formül bulunacağı da merakla bekleniyor. Sarı-Lacivertli yöneticilerin bu konudaki hakim görüşü, “Haluk Ulusoy Kadıköy’e gelirse kapımız açık ama taraftarın tepkisine de engel olamayız” şeklinde.
--------------------------------------------------------------------------------
Alkışlamayız da alkışlatmayız da
Manchester United, İngiltere’de şampiyonluğunu ilan ettikten sonra en yakın takipçisi Chelsea ile karşılaştı. Mourinho’nun öğrencileri bir sezon boyunca çekiştikleri Manchester Unitedlı oyuncuları sahaya çıkarken, ikiye bölünüp alkışlarla selamladılar. Aynı tablonun Ali Sami Yen’de de yaşanması güneme geldi. Ancak Galatasaraylı yöneticilerden Fatih Gökşen, “Olmaz öyle şey. Biz hiçbir Fenerliyi stadımızda alkışlamayız ve futbolculara da alkışlattırmayız” diye konuştu. Bu arada bir grup Fenerbahçe taraftarı ise Sarı-Lacivertli takımın derbiye PAF takımı ile çıkmasını istedi. Başkan Aziz Yıldırım, taraftarların bu sözlerini duyunca sinirlendi ve “Olur mu öyle şey. Her maçı ciddiye alacaksın” dedi.
Olympiakos’a gitmem
Tuncay’ın teri kurumadan ağzından dökülen “Bu sene 100. yılımızdı ve şampiyonluk çok önemliydi. Benim tek düşüncem de takımın şampiyonluğuydu. Bu görevimi tamamladım. Artık hedefim Avrupa ve gelen teklifleri değerlendireceğim” şeklindeki sözlerinin ardından milli futbolcunun Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağı merak edilmeye başlandı. Tuncay, Avrupa’nın dev kulüplerinden birinden teklif alırsa ayrılabileceğini belirterek, “Olympiakos’a gitmem” dedi. Sezon sonunda Başkan Aziz Yıldırım’la görüşeceğini de ifade eden Tuncay “Başkanım benim Fenerbahçe’de kalmamı istiyor. Lig bittikten sonra masaya oturup konuşacağız. Gönlüm Fenerbahçe’den yana ama Avrupa’dan kafama göre büyük takımlardan teklif gelirse o zaman değerlendiririm” diye konuştu. Fenerbahçe yönetimi ise mukavelesi biten futbolcularla görüşüp kimin alınıp kimin satılacağına önümüzdeki günlerde karar verecek. Ancak yönetimin gözü Futbol Federasyonu’nun bu sene çıkarmayı düşündüğü yabancı futbolcu sayısını serbest bırakma kararında.
Akşam