Özel okullar enflasyon dinlemedi
Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, özel okul ücretlerindeki artışın ''enflasyonun üzerinde olduğunu'' savundu. Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, özel okullarda yemek, servis, forma, yardımcı kitap ve kayıt parasıyla bir öğrencinin maliyetinin 15-35 bin YTL arasında olduğunu dile getirdi.
2007-2008 eğitim-öğretim yılında uygulanacak özel okul ücretlerinin açıklanmaya başlandığını belirten Avcı, şunları kaydetti: ''Özel okul ücretlerinin, mevzuat gereği, okulun bulunduğu ildeki enflasyon rakamları dikkate alarak belirlemeleri gerekirken, ortaya çıkan rakamlara göre yapılan zamlar enflasyonun çok üzerinde açıklandı.
Enflasyon oranları yüzde 8-10 seviyesinde seyrederken, bazı özel okullar ücretlerine yüzde 23'e varan oranlarda zam yaptı.'' Avcı, özel okul ücretlerindeki artışın ''enflasyon hedeflerini zora sokacağı'' iddiasında bulundu. Gürkan Avcı, Türkiye'deki özel okul ücretlerinin ''eğitim kalitesi açısından Türkiye'den çok ileri durumdaki Batılı ülkelerdekinin üzerinde olduğunu'' da öne sürdü.