Tek Mesajı Görüntüle
Old 07-18-2007, 06:52 PM   #1
TiTaN
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 32
Üye No: 43307
İtibar Gücü: 1768
Rep Puanı : 7482
Rep Derecesi : TiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond repute
Varsayılan 18:50 Oks'de Başarılı Olan Öğrenciler, Çorum Valisi Toprak Tarafından Ödüllendirildi

Oks'de Başarılı Olan Öğrenciler, Çorum Valisi Toprak Tarafından Ödüllendirildi

Çorum'da, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (Oks) Türkiye ve İl Genelinde Dereceye Giren Öğrenciler, Çorum Valisi Mustafa Toprak Tarafından Çeyrek Altınla Ödüllendirildi.

Çorum'da, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) Türkiye ve il genelinde dereceye giren öğrenciler, Çorum Valisi Mustafa Toprak tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

OKS sonuçlarına göre, Çorum'da 'Matematik-Fen ve Türkçe-Matematik' alanlarında ilk 10 dereceye giren öğrencileri birer çeyrek altın ile ödüllendiren Vali Mustafa Toprak, asıl maratonun bundan sonra başladığını belirterek, öğrencilere başarı diledi.

Ayrı dalda ilk 10'a giren öğrencilerde ortak isimler bulunması nedeniyle toplam 11 öğrencinin ödüllendirildiği tören Valilik İl Kriz Merkezi'nde gerçekleştirildi. Vali Mustafa Toprak'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Güngör, okul müdürleri, öğretmenler ve velilerin de hazır bulundu.

Törende bir konuşma yapan Vali Mustafa Toprak, Çorum'un OKS'de daha üst sıralarda yer alması gerektiğine belirterek, 48. sırada bulunulmasının Çorum için pek hoş olmadığını ancak, bundan sonra daha büyük başarılar beklediğini söyledi.

Çorum'da eğitim kalitesinin artması için okullar açılmadan önce, Milli Eğitim Müdürlüğü ile detaylı bir toplantı yaptıklarını ve çocukların daha başarılı olması için yapılması gereken çalışmaları değerlendirdiklerini anlatan Vali Mustafa Toprak, "Çorum her alanda başarılı olduğu gibi eğitim alanında da başarılı olmalıdır ve bunun için yapılması gereken her şeyi yapacağız ve Çorum'da eğitim konusunda eksiklikleri gidererek, yapılacak Türkiye geneli sınavlarda Çorum'un adını daha yükseklerde göreceğiz"

dedi.

Eğitimin sadece çocukların ders çalışmasıyla olmayacağının altını çizen Mustafa Toprak, "Çocuklarımızın eğitim konusunda anne ve babalara büyük görev düşüyor, çocuklarımıza çok iyi eğitim verelim, onlarla yakından ilgilenelim ve onların isteklerini karşılayalım. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz ve geleceğimize sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bekir Aksoy İlköğretim Okulu'ndan Elif Dilşat Özen, Albayrak İlköğretim Okulu'ndan Büşra Aslan, Mustafa Kemal YİBO'dan Nihat Eren Ekinci, Bekir Aksoy İlköğretim Okulu'ndan Haticetül Kübra Taşkıran, Bekir Aksoy İlköğretim Okulu'ndan Ömer Faruk Şahin, Osmancık Mehmet Akif Ersoy ilköğretim Okulu'ndan Güleser Tatar, 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndan Tuğba Özkader, Özel Murathan İlköğretim Okulu'ndan Murat Bahattin Özbek, Bahçelievler İlköğretim Okulu'ndan Aslı Gökgöz, Yahya Kemal

İlköğretim Okulu'ndan Akın Gökten ve 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndan Özgür Deniz Koşum'a ödülleri Vali Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Fatih Damatlar ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Güngör tarafından verildi.

(ES-BÖ-ÖK-Y) (İhlas Haber Ajansı) 3 dakika önce.. [916142]