Konu: İlk Yardım
Tek Mesajı Görüntüle
Old 07-21-2007, 09:21 AM   #3
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası

Nǿ ŦΞДЯ™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 75
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2831
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute

köpek Isırmalarında İlk Yardim

KÖpek Isirmalarinda Yapilacak İlk Yardim Şu Şekİlde Olmalidir. KÖpeĞİn IsirdiĞi Yer Bol Sabunlu Su İle Yikanmalidir.dİkİŞ Attirilmamali Ve En Yakin SaĞlik KuruluŞuna Kuduz AŞisi Ve Yara Tedavİsİ İÇİn BaŞvurulmalidir.

Kuduz AŞisi Isirilmaya Maruz Kalindigi GÜn 0. GÜn, 3. GÜn Ve 7. GÜnde Yapilir Gerek GÖrÜldÜĞÜ Takdİrde Son AŞidan Bİr Hafta Sonra Tekrar Bİr Doz Daha Yapilir.

yılan Sokması

Yilan Sokmalari Genellİkle El Ayak BÖlgelerİnde Olamaktadir. Bu BÖlgede Yilan Isirigindan Sonra Şİddetlİ AĞri Olur. Yian Isirdiktan Sonra IsirilanbÖlgenİn Üst Kismindan Bİr Turnİke UyĞulayarak Zehİrİn VÜcuda DoĞru İlerlemesİ Engellenİr. Yilan IsiriĞi Olan Yer Temİz Bİr Kesİcİ Aletle Çİzİlewrek Kanatilir. AĞzinya Yara Ve ÇÜrÜk DİŞİ Olmayan Bİrİ Buradan Yarayi Emerek İÇİndekİ Kani AĞzina Çekİp TÜkÜrmelİdİr. Yuytarsa Kendİsİde Zehİrlenebİlİr. Daha Sonra En Yakin SaĞlik KuruluŞuna Gİtmelİdİr.