"Tavuk" Yemekleri burda -->
tavuk kavurma
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:
500 gr tavuk kuşbaşı
1 soğan
1 salçalık kırmızıbiber
5 çarliston biber
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 domates
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
* Soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
* Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırıp 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
bakalım sırada ne varmışşş...
Mantarlı Tavuk Sote
Malzemeler;
Tavuk (sanırım 250 gr.)
1 kırmızı biber
3 yeşil biber
3 domates
Mantar (300gr. yaklaşık)
3 diş sarımsak
Pulbiber, Karabiber, Kekik, Tuz
Tereyağı
Hazırlanışı;
görüldüğü gibi malzemeleri doğruyoruz.
İlk olarak iki çorba kaşığı margarin yağında doğranmış mantarları suyunu çekene kadar kavurduk.
Mantarlar suyunu çektikten sonra tavukları kavurup bu esnada pulbiber ve biraz kekik ekleyin -eğer varsa köri koyabilirsiniz biz de yoktu sadece kekik ve pulbiber koyduk-.
Tavuklar da kavrulduktan sonra biberleri de ekliyip 1-2 dakika çevirip domatesleri ekledim.
Doğranmış 3 diş sarımsağı da atıp kapağını kapatıp pişmeye bıraktık.
Pişmesine yakın karabiberini ekledim bir iki kez karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
son olarak vazgeçilmez bir lezzet en azından benim vazgeçemediğim
Tavuklu Pİlav
pilav için;
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı sıcak su
sıvıyağ,tuz
Sıvıyağda yıkanıp süzülmüş pirinçleri kavurun.Sonra nohut,tuz ve suyunu döküp pişirin.Pişince bir örtüye sarıp 15-20 dk demlendirin(pilavınız tane tane olur.)
tavuk sote için;
1 tavuk göğsü
sıvıyağ
tuz,pulbiber
Tavuk etlerini küp doğrayıp sıvıyağda istediğiniz kadar tuz ile iyice kavurun.Pişince altını kapatıp biberini atın.Bir kasenin dibine tavukları koyun,üzerine pilavı boşaltın,kaşıkla biraz bastırıp servis tabağına ters çevirin.Yemeye hazır.
afiyet olsun ...