Tek Mesajı Görüntüle
Old 08-25-2007, 12:11 AM   #1
Shekil
Uzman ®

Shekil Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 16
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1860
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi : Shekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond repute
Varsayılan Ahmet Hakan Gül'e neden kızgın

Ahmet Hakan Coşkun, son dönemin parlak yazarlarından.
Sabah’tan ayrılıp bir süre sonra Hürriyet’e geçmesi, bayağı bir olay olmuştu.

Bu geçişi Hürriyet’in Başbakan’a yakın olmaya çalışmasına bağlayanlar vardı.

Oysa Ahmet Hakan, Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan ile ilgili bir yazısından dolayı o günlerde Başbakan’ın en nefret ettiği yazarların başında geliyordu.

Fakat daha sonra Başbakan’la arası düzeldi. Kimbilir belki de bunda eski mesai arkadaşı Mehmet Akif Beki’nin de rolü vardı.

Bu arada Ahmet Hakan’ın yazıları da bayağı bir okunur hale geldi.
En azından benim ilk okuduğum yazarlar arasına girdi.

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığına ikinci kez aday olduğu günlerde, Gül’e karşı ilk ve en sert yazıyı Ahmet Hakan yazdı.

Hakan bu yazısında Gül’ün Erdoğan’dan çok daha radikal olduğunu, gülen yüzüne aldanılmaması gerektiğini, hiç de uzlaşmacı olmadığını yazdı.
Ardından Hürriyet Gazetesi’nden, başta Ertuğrul Özkök olmak üzere, Gül’e yönelik bir kampanya başlatıldı.

Özkök, ne olur ne olmaz diyerek, dikkatli bir üslupla Gül’ü çekilmeye, şövalyece bir davranışta bulunmaya davet etti.

Ahmet Hakan’ın da Gül aleyhindeki yazıları sertleşerek devam etti.
Son olarak da dün Gül’ü ve eşi Hayrünissa Gül’ü hedef tahtasına oturttu.
Ben de dün Abdullah Gül’le bir dönem çok yakın çalışmış ve halen görüşen bir AKP’li ile beraberdim.

“Ne o Hürriyet Abdullah Gül’e savaş açtı. Başka Ahmet Hakan olmak üzere çok sert yazılar çıkıyor. Sence bu salvo bir yerlerden yönlendiriliyor olabilir mi?” diye sordum.

“Başbakan’ın çevresini mi kastediyorsun?” dedi.
“Ne bileyim sen daha iyi bilirsin. Özellikle Ahmet Hakan çok ağır yükleniyor” dedim.

“Hürriyet’i bilmem ama Ahmet Hakan’ın niye yüklendiğini tahmin edebilirim” dedi.

Meraklandım, “Niye” dedim.

“Kanal 24’ün kuruluş aşamasında Ahmet Hakan bu kanalın başına geçebilmek için epey bir kulis yaptı. Tam başarıyordu. İş bitmişti. O aşamada Abdullah Bey devreye girdi ve Ahmet Hakan’ın Kanal 24’ün başına geçmesinin doğru olmayacağını söyleyerek bu işi engelledi. Ahmet Hakan da bu işin Abdullah Gül yüzünden yattığını öğrendi. O günden beri Abdullah Bey’e karşı bir tavrı var. Ben Ahmet Hakan’ın muhalefetini buna bağlıyorum” dedi.

Anladığım kadarıyla bu dedikodu hayli yayılmış.

Son dönem yazılarını keyifle okuduğum Ahmet Hakan’ın bu dedikodulara bir yanıt vermesi gerekiyor