Karar günü!
Hakem Bülent Demirlek tarafından son dakikası oynanırken tatil edilen Trabzonspor - Sivasspor maçının sonucu Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün yapacağı toplantıda tescil edilecek. Yönetim kurulunun İstanbul'daki toplantısında hakem, temsilci ve gözlemci raporları değerlendirildikten sonra, maçın tatil edilme gerekçesine göre karar verecek. Müsabaka talimatının 29. maddesinin b fıkrasına göre federasyonunun büyük bir olasılıkla sonucu Sivasspor lehine 3-0 olarak tescil edeceği ileri sürüldü. Bu arada bazı üyelerin maçın tekrarı veya Trabzonspor'u lehine karara bağlanmasını talep edeceği kaydedildi.
Puan silme iddiası
Olaylı maçla ilgili olarak Federasyon Hukuk Kurulu'nun da bugünkü toplantıya bir dosya ile katılacağı ve görüşlerini dile getireceği kaydedildi. Hukuk Kurulu'nun, Trabzonspor'un hükmen yenilgisinin yanı sıra üç puanının da silinmesi konusunda görüş bildireceği iddia edilirken, yönetim kurulunda bazı üyelerin bu fikre karşı çıkacağı ve maçın tekrarlanması yolunda ısrarcı olacağı öne sürüldü.
Bilindiği gibi yönetim kurulu üyelerinden İbrahim Usta hafta başında bir açıklama yaparak, "Trabzonspor'un hakkını yiyen yanar" ifadelerini kullanmış ve bu tavrı Ulusoy'dan tepki almıştı.
2. darbe korkusu
Bu arada Sivasspor maçının 1-0 tescil edilmesi için çaba sarfeden Trabzonspor Yönetimi, PFDK'nın verdiği 5 maçlık cezanın ardından ikinci bir darbeye karşı önlem alıyor. Verilecek kararın Trabzonspor'un çıkarlarına ters düşmesi halinde bordo-mavili kulübün federasyondan desteğini çekeceğini açık bir şekilde söyleyen yönetime, muhalif kanattan da destek geldi. Trabzonspor'un başarısı için birlik olunması gerektiğini savunan bazı eski yöneticiler, çıkacak karardan sonra, Haluk Ulusoy - Trabzonspor ilişkilerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.
Muhalif kanat, Başkan Albayrak'ın izlediği yalnış politikaların arkasında olmadıklarını ancak şu anda Trabzonspor'un yanında bulunmaları gerektiğini savundu.
|