Tek Mesajı Görüntüle
Old 08-28-2007, 11:09 PM   #1
Shekil
Uzman ®

Shekil Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 16
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1860
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi : Shekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond repute
Varsayılan Malatyaspor'da kongreye doğru

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, kendisinin kulüp yöneticisi değil, vali olduğunu, bu kentte yapacaksa valilik yapacağını, buna karşılık Malatyaspor'un da yeni, temsil kabiliyeti yüksek bir yönetim oluşturması gerektiğini söyledi.

Daşöz, düzenlediği basın toplantısında, mevcut yönetimin 4 Eylül tarihine kadar görevi sürdürdüğünü, ancak bu tarihten itibaren de aday olmayacağını söyledi.

Malatyaspor taraftarına, sivil toplum kuruluşlarına ve işadamlarına seslenen Daşöz, şöyle devam etti:

''Ben bu şehirde kulüp yöneticisi miyim, vali miyim? Yapacaksam valilik yapacağım. Malatyaspor'da güçlü bir yönetimin oluşmasını isteyen herkes harekete geçmelidir. Bu takımın sıkıntılarını ileriye taşımayacak bir yapı ortaya çıksın. Bu şehir yeni, temsil kabiliyeti yüksek bir yönetim oluşturmalıdır. Aksi halde her defa böyle krizlerle uğraşacak durum yok. Her geçen gün şartlar daha da ileri gidebilir. Açıkçası ben de bu konuyla daha fazla uğraşmak istemiyorum. Bunun valinin görevi olduğunu da düşünmüyorum. Bizim de kendi asli işlerimiz var.''

Kulübe en çok mali desteği belediyenin verdiğini belirten Daşöz, yeni yönetime aday olmak isteyenlerin belediye ile işbirliğine gitmelerini istedi.

Kulüpten alacağı olan mevcut yönetimin alacaklarını yıl sonuna kadar istemeyeceğini belirttiğini ifade eden Daşöz, bir önceki yönetimin de kulüpten alacaklarını Süper Lig'e çıkması halinde talep edeceklerini söylediklerini anlattı.

Daşöz, kulüpten alacağı olan eski yönetimler için ''Mümkün olduğu kadar kulüpten alacaklarını silmelerini özellikle tavsiye ediyorum. Silmeleri mümkün olmayanların da Malatyaspor'un ödeyebileceği şekilde yapılandırmaları kulüp lehine olacaktır'' dedi.

Malatya'nın önemli insanlar yetiştirdiğine değinen Daşöz, şunları kaydetti:

''Böylesine önemli insanlar yetiştirmiş, böylesine önemli bir kent, profesyonel bir futbol takımını yönetecek insanlar çıkarabilir. Yeter ki, bu yönde bir kararlılık ve istek olsun. Kulübü bundan sonra yönetecek insanlar, kulübün mali ve kurumsal yapısını oturtmalıdır. Gelirleri artırmalı, giderleri de azaltmalıdır. Kulübün her yıl borcu katlanarak artıyor, bu durum sürdürülebilir bir durum değil. Her yıl kulübün Süper Lig'e çıkması hedefleniyor. Kulüp her yıl yerinde duruyor, borçlar her yıl artıyor."