Macar liginde bir Türk!
Galatasaray altyapısından yetiştikten sonra eğitim için Budapeşte Corvinus Üniversitesi'ne kayıt yaptıran Oğuzhan Türk, üniversitenin basketbol takımında gösterdiği başarılı performansının ardından Macaristan 1. lig takımlarından Univer Kesckemet'e transfer oldu.
Bu yıl genç ve iyi bir kadro oluşturan Univer Kesckemet'te ilk kez sahaya çıkan Türk basketbolcu, Honved Kupası'ndaki ilk maçında 17 sayı ve 8 asist yaparak gösterdiği performansıyla başta takımın antrenörü Andras Zsoldos olmak üzere tüm takım arkadaşlarının beğenisini kazandı.
Oynadığı ilk maçın ardından AA muhabirine duygularını anlatan Oğuzhan Türk, Macaristan'da profesyonel olarak basketbol oynayan ilk Türk olmaktan dolayı çok gururlu olduğunu, önemli bir yapılanmaya giden Üniver Kesckemet takımına geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Oğuzhan Türk, ''Takımın taraftarlarının ilgisi beni çok heyecanlandırıyor. Böyle bir transfer benim içinde tatlı bir sürpriz oldu. Her şey çok hızlı gelişti'' dedi.
Takımın antrenörü Andras Zsoldos, Türk basketbolcusunun transferi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
''Oğuzhan'ı ilk kez Budapeşte'de yapılan bir maçta izledim. Türk basketbolunun Avrupa'da önemli bir yeri olduğunu, Oğuzhan'ın da Galatasaray'da oynadığını biliyorum. Şimdiye dek yapılan hazırlık maçlarında oldukça başarılı maçlar yapan Oğuzhan'ın önümüzdeki haftalarda hem fizik açısından, hem de takıma uyum açısından sorununun kalmayacağını tahmin ediyorum. Genç oyuncunun takımımıza büyük katkı sağlayarak ligde başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum.''
|