Tek Mesajı Görüntüle
Old 10-27-2007, 11:06 AM   #4
Kéan aRs
Aşmış Üye

Kéan aRs Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 125
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4224
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi : Kéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond repute

Satranç patladı
İş Bankası - Federasyon işbirliği sayesinde devlet ilköğretim okullarında açılan satranç sınıfı sayısı 400'e ulaştı.
21.9.2007

Türkiye İş Bankası ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği 400. meyvesini verdi. Bu iki kurum arasında 3 yıldır süren işbirliği çerçevesinde devlet okullarında açılan satranç sınıflarının sayısı Kayışdağı Celal Yardımcı İlköğretim Okulu ile birlikte 400'e ulaştı. Bankanın Halkla İlişkiler Müdürü Bülent İnan ile Federasyon Başkan Vekili Murat Kul tarafından gerçekleştirilen satranç sınıfının açılışında, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Akgün, okul müdürü Yüksel Karademir, öğrenciler hazır bulundu. Açılışta Büyük Usta (GM) Suat Atalık ile eşi Büyük Usta (WGM) Ekaterina Atalık öğrencilerle maç yaptı.

Yurt sathına yayıldı
İş Bankası’nın, 2005 yılında Satranç Federasyonu ile imzaladığı işbirliği anlaşmasının ardından, satrancı seçmeli ders olarak seçen öğrenci sayısı 300 binden 1 milyona yükselirken, satrançta sponsorluk öncesi 80 bin olan sporcu sayısı 155 bine; 8 bin olan antrenör sayısı ise 30 bine ulaştı. Türkiye çapında düzenlenen satranç turnuvalarının sayısı 400’den 1400’e çıkarken, satranç kulüplerinin sayısı 600’den 1000’e yükseldi. Bu süreçte Türk sporcular; büyüklerde Bayanlar Avrupa Şampiyonluğu, 16 Yaş Altı Avrupa Şampiyonluğu, 12 Yaş Altı Dünya Şampiyonluğu, Bay ve Bayanlar Akdeniz Şampiyonluğunu elde etti.
Kéan aRs çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla