01-10-2008, 02:53 PM
|
|
Bağımlı Üye
Teşekkür Etme: 15
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 2003
Rep Puanı : 2278
|
DP’de Soylu dönemi ve radikal mesajlar
DP’de Soylu dönemi ve radikal mesajlar
DP’nin yeni genel başkanı Soylu’nun ilk işi, harcamaları kısmak olacak. “Partiyi lüks içinde idare edemeyiz” diyen Soylu’nun ilk siyasi mesajı da “Merkez sağda birleşme 6 aydan fazla uzamamalı” oldu. AA
Güncelleme: 16:24 TSİ 09 Ocak 2008 Çarşamba
ANKARA - Demokrat Parti’nin (DP) yeni Genel Başkanı Süleyman Soylu, merkez sağda birleşmeyi 6 ayın ötesine uzatmamak gerektiğini, siyasetin belirsizliği ve boşluğu kaldırmayacağını belirterek, “6 aylık süreçte bu yapılmalıdır. 6 aylık süre iyi niyet olursa uzun bir zamandır” dedi.Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Soylu, gelecek günlerde Mayıs’ta yapılacak olağan kongre için takvimi belirleyeceklerini, teşkilatlardaki boşlukları dolduracaklarını ifade etti. Parti tüzüğünü hemen demokratik bir anlayışla değiştireceklerini belirten Soylu, merkez sağda bütünleşmeyle ilgili olarak, şunları kaydetti:
“Şahsi kanaatim; merkez sağa iki parti fazla geliyor. ANAVATAN cephesinde nasıl bir gelişme oluyor bunu biliyor değilim ama bizim tarafımızda, gezdiğim 52 ilde birleşmeye yönelik bir eğilimin olduğunu gördüm. Bunu biz kendi tabanımızda değerlendireceğiz. Ama bunu 6 ayın ötesine uzatmamak gerekir. Siyaset belirsizliği ve boşluğu kaldırmaz. 6 aylık süreçte bu yapılmalıdır. Biz bu konuda iyi niyetliyiz. Doğru adımlar atılmalıdır. Milletin önüne yeni bir umut, yeni bir öneri koymalıyız. Bu tabii, bir süreç gerektirir. Belirsizlik ise bu süreci akamete uğratır.”
YENİDEN DYP OLABİLİR
Tabanın DP isminin yeniden DYP olarak değiştirilmesi konusunda olağanüstü, yüksek bir talebi bulunduğunu belirten Soylu, “Ancak hem isim değişikliği, hem birleşme hem de tüzük değişiklikleriyle ilgili tabanda ve kamuoyunda araştırmalar yapacağız. Yere sağlam basarak gideceğiz” dedi.
Soylu, tüzük değişikliğinde DYP isminin yenden gündeme gelebileceğini, bu konunun tabanın gündeminde olduğunu ifade etti.
“EMANETÇİ” TARTIŞMASINDAN ÇİLLER DE ÜZÜNTÜ DUYAR
Kendisiyle ile ilgili ortaya atılan “Emanetçi” iddialarıyla ilgili olarak ise Soylu, şunları söyledi: “Emanetçilik meselesinde dönüp sormak lazım ama sorulara cevapları ben veriyorum. Bu parti ciddi bir partidir. Bu parti ve misyon emanetçi bir genel başkan taşıyamaz. 25 bin kilometre yol yaptım. Bu hangi emanetçilik adına yapılabilir? Liderlik, karar verme yeridir. Karar verirseniz, lidersinizdir. Siyasette bu tip yakıştırmalar olacaktır. Bu bazen öyle oturduğu için, bazen karşılıklar ilkesine binaen böyle olur. Ancak bundan sayın Çiller de, parti tabanımız da üzüntü duyar, biz de üzüntü duyarız. Siyaset, emek işidir. Siyaseti edebimizle yaptık ve bundan sonra da öyle yapacağız. Biz bu tartışmaların dışındayız.”
“DÜZ OVADA SİYASET” YORUMU
Soylu, eski Genel Başkan Mehmet Ağar’ın PKK sorunuyla ilgili olarak “düz ovada siyaset” önerisinin hatırlatılması üzerine de, “Bir söz söylendikten sonra içi başkaları tarafından doldurulmaya çalışılıyorsa, yanlış anlama tabanı zora düşürür. Yani bu tip değerlendirmeler yapılırken çok ince elenip sık dokunmalıdır. Siyaset bunu gerektirir. Çok doğru bir söz yanlış intiba bırakabilir” dedi.
LÜKS BİTECEK, GENEL MERKEZ DEĞİŞECEK
Son seçimde yeterli oy alamayan partinin Hazine yardımından yoksun olduğunu da hatırlatan Soylu, genel başkan yardımcısı sayısını azaltacaklarını belirterek “Anadolu’da teşkilatımız elektrik parasını vermekte zorlanırken burada bir lüks içerisinde yaşamak ve partiyi böyle idare etmek olmaz. Dün olabilirdi, ama bugün yardım yok, tedbirlerimizi alacağız” dedi.
“Genel merkezin yeri değiştirilebilir. Çok masraflı olan bir yerin yükünü taşımak doğru değil. Siyasette mekan önemlidir ama daha önemli olan içinde nelerin üretildiğidir” diyen Soylu, teknolojik gelişmeye uygun bir yapı kurulacağını da ifade etti.
|
|
|