Tek Mesajı Görüntüle
Old 02-01-2008, 10:10 AM   #1
WrAtBoY
Forum Demirbaşı
 
WrAtBoY Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70
Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi : WrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Hava kirliliği ile birlikte kalp sorunları artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre hava kirliliği 10 ilde normal değerlerinin üzerinde çıktı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Rasim Küçükusta, akciğer rahatsızlığı ile kalp hastalığı olanları uyardı.

Küçükusta, 'Hava kirliği astım krizlerini tetikler. Kalp krizine bağlı ölümler ise bu dönemlerde ciddi şekilde artmaktadır'dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)'nun verilerine göre 10 ilde hava kirliliği arttı. Hakkari ve Denizli başta olmak üzere birçok ilde kükürtdioksit ve partiküler madde ortalamalarında sınır değerler aşıldı. Artan hava kirliliğine karşı uyarıda bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rasim Küçükusta, 'Bu durumdan en çok akciğer rahatsızlığı olanlar ile kalp hastaları etkilenir' dedi. Prof. Dr. Rasim Küçükusta, ANKA'ya yaptığı açıklamada akciğer ve kalp hastalığı olanları dikkatli davranmaları konusunda uyararak, 'Kükürtdioksit ve partiküllerin sınır üzerine çıktığı durumlarda hem astım krizlerinde artma hem de kalp hastalığı olanlarda kalp krizi, tansiyon yüksekliği ve ritm bozukluklarına bağlı ölümlerde ciddi artış olur' dedi.
-SİGARA BİR, HAVA KİRLİLİĞİ İKİ
Hava kirliliğinin akciğer hastalıkları içinde en çok astımlıları ve KOAH'lıları etkilediğini belirten Küçükusta, bu durumun astım krizlerinde artışlar ile KOAH'lılarda solunum yetersizliğine sebep olacağını bildirdi. Küçükusta bir akciğer hastalığı olan KOAH'ın oluşumundaki sigaradan sonraki en önemli 2'nci etkenin hava kirliliği olduğunu da sözlerine ekledi.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rasim Küçükusta, artan hava kirliliğinin kalp hastaları için de risk oluşturduğunu ifade ederek 'Hava kirliliğinin yoğunlaştığı dönemlerde kalp krizi, tansiyon yüksekliği ve ritm bozukluklarına bağlı ölümlerde ciddi artışlar olur' dedi. Küçükusta ayrıca yoğun hava kirliliğinin küçük çocuklarda ve ileri yaştakilerde bronşit ve zatürre gibi solunum yolları enfeksiyonlarının artmasına ve ağırlaşmasına da sebep olacağını sözlerine ekledi.
-HAVA KİRLİLİĞİNİN YOĞUN OLDUĞU SAATLERDE DIŞARI ÇIKILMAMALI-
Prof. Dr. Rasim Küçükusta, yoğun hava kirliliğinin saptandığı Hakkari ve Denizli başta olmak üzere Siirt, Aydın, Bitlis, Zonguldak, Kahramanmaraş, Karabük, Çorum ve Afyon'da yaşayanlara çok gerekmedikçe -özellikle hava kirliliğinin yoğun olduğu saatlerde- dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Dışarı çıkılması gereken durumlarda ise fazla hareketten kaçınılması gerektiğini belirten Küçükusta, 'Mutlaka burun yoluyla soluk alınıp verilmeli ve sigara gibi diğer kirleticilerden uzak durulmalıdır' dedi.
WrAtBoY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla