Tek Mesajı Görüntüle
Old 02-12-2008, 08:15 PM   #1
jockeя
Administrator

jockeя Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 20
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi : jockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond repute
Varsayılan Mafia: The City of Lost Heaven

Bu harika oyunu ardından, sizler için bir strateji rehberi hazırlamak gerektiğini düşündüm. Aslına bakarsanız böyle birşeye ihtiyaç yoktu pek, çünkü ne yapmanız gerektiği zaten size bildiriliyor. Ama yine de ben bunları daha kolay yoldan yapmanız için bazı taktikler vereceğim ve oyunu baştan sona, bölümleri tek tek anlatacağım. Oyunun konusundan, neler olup bittiğinden her zamanki gibi bahsetmeyeceğim. Böylece oyunun size vereceği zevke engel olmaktan kaçınacağım. Detayları oyunun cutsceneleri ile (ara demolar) öğreneceksiniz, burada sadece yapmanız gerekenlerden bahsedeceğim.

Oyun gayet hoş bir intro ile açılıyor. Video görüntünün ardından kafamızda grafiklerin gerçekten orada göründüğü gibi olduğunu düşünüyoruz ama oyun başladığında böyle olmadığını anlayacağız. Oyunun en başında, bir dedektife başımızdan geçenleri teker teker anlatmaya başlıyoruz. Böylece "flashback" yaşayıp, anlattıklarımızı bir bir oynayacağız. Hoş bir atmosfer yaratmış bu. Sadece oyunun sonu ile biraz çelişkili, bunu oyunu bitirdiğinizde anlayacaksınız.

İlk olarak bazı konulara değinmek istiyorum. Öncelikle her zaman hız limitini kullanın (F5). Yetişmeniz gereken yerlere her zaman yetişiyorsunuz. Bu hız size yetiyor yani. Çünkü bazı görevleri tam bitirmeye yakınken polis tarafından kovalanmak pek hoş olmuyor. Ayrıca görevlerin aralarında Bertone gibi araba tamircilerine uğrayın, size ekstra görevler vererek yeni arabalara kavuşacaksınız. Ayrıca bazı yerlerde gizli karakterlerden de ekstra görevler alabiliyorsunuz, ben bir kez rastladım, ödül olarak araba kazandım. Belki siz de rastlarsınız, özellikle aşırı ıssız mekanlarda, garip tipler bunlar. Her zaman benzininizi kontrol edin, görevlere başlamadan önce, giderken, benzininizi kontrol edin, azsa gidip depoyu doldurun.

Her zaman göreve gitmeden Vincenzo ile Ralph'e uğrayın, gerekli bilgileri alın. Kovalamaca sahnelerinde sizin peşinize düşmüşlerse durun ve sizi kovalayanlar arabalarından indiklerinde siz inmeyip sadece onları ezin. Bu onları öldürmenin en kolay yolu. Kovaladığınız kişileri de öldürmek için önlerini kesin veya arabadan inmelerini bekleyin, siz inmeyip onları ezerseniz daha kolay öldürürsünüz. Artık oyunun çözümüne geçebiliriz.

01 - An Offer You Can't Refuse

1930 yılı. Taksimizle etrafta takılırken, bir mafya kovalamacasına şahit oluyoruz. Adamlar yakınımızda kaza yapıyorlar, ardından bizden yardım istiyorlar. Zorla. Onları kaçırmamız gerekiyor burada. Diğer elemanlardan yeterince uzaklaştığımızda haritada gitmeniz gereken yer belirecek. Adamlardan uzaklaşmak için keskin dönüşler yapın, ara sokaklara girin. Devamlı soldan yanaştıklarından karşıdan gelen arabaları da çarptırmak için kullanabilirsiniz.
jockeя çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla