İncelememizin ardından taze taze tam çözümümüzü de hazırladık mı, artık bu oyun tadından yenmez herhalde. Tam çözüm için biraz bekleme kararı almıştım. Hemen yazsaydım eğer herkes bu yazıdan bakıp oynar, sonra da oyundan maksimum zevki alamazdı. Bu nedenle ilk önce sizlerin kendi başınızın çaresine bakmasını istedim. Ama artık oyunun bazı yerlerinde takılan ve çıldırma noktasına gelen oyuncular için, süper bir strateji yazısı var. Nerede? Aşağıdaki saturlarda...
Oyun hakkında fazla detaya girmek gerekmez herhalde bu saatten sonra. Aslına bakarsanız ben konudan da fazla bahsetmek istemiyorum. Prensiplerimi artıköğrenmiş olmalısınız. Tam çözüm yazarken asla ama asla konudan bahsetmemek lazım. Yani kopya çekseniz bile, bir ölçüde oyundan aldığınız zevk baltalanmamış olacak. Herneyse...
Öncelikle hatırlatmak istediklerim var. Bir bölümde öldürdüğünüz veya bayılttığınız kişileri iyi saklamanız gerekli. Bunu sakın unutmayın. Çünkü birini öldürüp ortada bırakırsanız, bu bölümün ilerleyen kısımlarında alarm çalmasına sebep olacaktır. Birden fazla alarm çalması da bazen görevin iptal edilmesine sebep olacaktır. Dikkatli olun. Ayrıca çok fazla kurşun harcamamak için her zaman düşmanın kafasına ateş edin. Böylece tek atışta adamları indirebilirsiniz. Uzak mesafeden ateş etmek biraz saçmalayabiliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca yaklaşmanız ve bu esnada eğilerek giderek son derece sessiz olmanız gerekli.
Tam çözüme başlamadan önce oyunun Grimsdottir gizeminden bahsetmek istiyorum. Oyunun training kısmında, ışıklara baktıktan sonra sağ taraftaki ışığa giderseniz, o duvara çift shift tuşu ile tırmanabiliyorsunuz. Bunun için biraz sağa gitmeniz gerekli. Yukarıya çıktıktan sonra en sondaki kapıdan girerek lockpick alıyorsunuz. Ardından alıştırma alanına geri dönerek, tellerden wall kick (çift shift tuşu ile yapılan duvardan sekme hareketi) yapmanız gereken yere geliyorsunuz. Sağdaki kapıyı lockpick ile açın. İçerideki bilgisayardan 5656 anahtar kodunu alın. En başa dönerek bu sefer sol araftaki yere tırmanın. Bunu yapmak biraz zor ama wall kick yöntemiyle başarabilirsiniz. Oradaki kapıda kodu kullanın. İçeride Grimsdottir var ve sizinle sohbet etmek için can atıyor. İşte böyle, şimdi tam çözüme başlama vakti.. (Training Bölümünü geçiyorum tabi

)
Not: Oyunda ilerlemek için ilerlemeniz gereken sadece bir yol vardır, ancak düşmanlarla, nöbetçilerle vb. nasıl başa çıkacağınız tamamen size kalmıştır. İsterseniz hiç kimseyi öldürmeden tamamen gizlenerek ilerlersiniz, isterseniz de, aşağıdaki çözümde olduğu gibi, katliam yaparak ilerleyebilirsiniz.