Latince Adı: Synodontis petricola
Habitatı ve Anavatanı: Tanganyika Gölü
Beslenme Biçimi: Etçil. Doğada omurgasızlarla beslenirler. Akvaryumlarda dip balıkları için olan bol proteinli yemlerle beslenmelidirler.
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Dip
Üreme: Ters çevrilmiş delik bir saksının içindeki koyu mermerlere yumurtlayıp yavrularını yetiştirebilirler. Bu balıkları asıl ilginç yapan şey ise üreme için başka bir yol seçmeleri. Ağızda kuluçka yapan Tanganyika Cichlidleri'nin yumurtlaama esnasında bazıyumurtalarını yiyerek yerine kendi yumurtalarını bırakırlar. Erken çıkan kedibalığı yavruları Tanganyika cichlidi'nin yavrularıyla beslenir.
Sıcaklık: 22 - 25 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 10 cm
Su Sertliği: Sert - Çok Sert
pH: 7.5 - 9
Genel Yorum: En az 4'lü gruplar halinde beslenmelidir. 3cm'den küçük balıklar için problem teşkil etmezler. Ömürleri 7 yıl kadardır.
Bilgilerin Açıklaması
Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.