Tayvan'dan yeni ultra taşınabilir 10 Temmuz
ECS isimli Tayvan'lı firma, çalışan kesimi hedefleyen bir mini dizüstünü piyasaya sürüyor ve bunu açıkça söylemekten çekinmiyor.
Gazı almış ilerleyen ultra taşınabilir dizüstü piyasasına, yeni bir yarışmacı girdi sayın seyirciler (okuyucular). ECS isimli bu yiğit, yarışmamıza Tayvan'dan katılıyor. ECS, G10IL adını verdiği ürünün sadece donanım özellikleri ve uygun fiyatı ile değil, delikanlılığı ile de dikkatleri çekecekmiş gibi görünüyor. Çünkü, ilk olarak "XO" isimli ucuz eğitim bilgisayarı ile gündeme geldiği için "Bunlar eğitime yardımcı olsun diye bu kadar ufak ve ucuz, evet evet eğitim," diye sempati toplamayı adet edinen ultra taşınabilir piyasası genelinin aksine, G10IL açık açık "Ben işadamlarına hitap ediyorum arkadaşım," deyip işin içinden çıkıyor.
Gelelim, G10IL'nin bilinen özelliklerine. EDGE, HSUPA, ve HSPDA geniş bant mobil bağlantı desteği verecek olan cihazda, WiMAX desteği olmayacak. 8.9 ve 10 inç şeklinde iki ekran seçeneği, 8 GB'lık SSD'li sistemlerde Linpus Linux Lite 9.4, 80 GB sabit disk sürücülü sistemlerde ise Windows XP bulunacak.
Yazın ilerleyen haftalarında Batı diyarlarında satışına girişilecek olan G10IL'lerin fiyatları 399 dolardan başlayacak, ancak en ucuz konfigürasyonlar 3G desteği vermeyecek.