Tek Mesajı Görüntüle
Old 03-01-2006, 09:43 PM   #1
jockeя
Administrator

jockeя Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 20
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi : jockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond repute
Varsayılan Allah(c.c)'ın seçtiği dört şey...

Rasullullah Efendimiz(s.a.v) buyurdular ki; ''Cenab'ı Hak günlerden Dört günü, Aylardan dört ayı , kadınlardan dört kişiyi diğerleri üzerine faziletli kıldı.''
1.Cuma günüdür:Onda bir saat vardır ki , bir kimse o saate denk getirip Allahu Teala'dan dünya ve ahirete ait birşey isterse muhakkak Hz.Allah istediğini verir.
2.Arefe günüdür:Cenab-ı Hak Arefe günü meleklerine övünerek.''Ey meleklerim , şu kullarıma bakınız.Mallarını sarf edip meşakkatle yorularak , toz toprak içerisinde geldiler.Şahit olun , ben onları affettim.'' buyurur.
3.Kurban günüdür:Kurban günü olup kul kurbanını kestiği zaman yere düşen ilk damla onun işlemiş olduğu günahlarına keffaret olur.
4.Ramazan Bayramı günüdür:Ramazan orucunu tutup bayram namazına çıktıkları zaman Cenab-ı Hak Melaike-i kirama şöyle buyurur: '' Ey meleklerim , her işçi ücretini ister.Kullarım Ramazan boyu oruç tuttular.Şu anda da bayram namazı için evlerinden çıktılar.Ücrelerini istiyorlar.Siz şahit olun ki onları mağfiret ettim.''

AYLARA GELİNCE
Allah'ın ayı Recep'dir.Diğerleri de peş peşe gelen Zilkade
Zilhicce ve Muharrem'dir

Kadınlara gelince
Meryem binti İmran,Allah'a ve Resulune imanda herkesi geçen Hadice binti Huveylid, firavun karısı Asiye binti Müzahim ve cennet kadınlarının efendisi Fatıma binti Muhammed(s.a.v)
jockeя çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla