Suçu kabul etmeyene ömür boyu, kabul edene 25 yıl hapis
ADANA’da, Fenerbahçe - CSKA Moskova maçını izlettirmediği iddiasıyla bir dernek başkanını pompalı tüfekle öldürdükleri iddia edilen iki kişiden 30 yaşındaki Serdar Günhar suçunu itiraf ettiği için 25 yıl, suçlamayı kabul etmeyen 26 yaşındaki Mustafa Güçlü ise ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.
Sümer Mahallesi’nde oturan yağlı boya işçisi Mustafa Güçlü, Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe - CSKA Moskova maçını izlemek için 12 Aralık 2007’de üye olmadığı halde Sümer Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne gitti. Üye olmadığı için içeri alınmayan Güçlü, arkadaşı Serdar Günhar’ı da yanına alarak tekrar dernek lokaline gidip, içeri girmek istedi. Çıkan kavgada bilgisayar tamir ve bakım işinde çalışan Günhar’ın av tüfeğiyle açtığı ateş sonucu dernek başkanı 53 yaşındaki Ahmet Özkurt hayatını kaybetti.
Tutuklanan Günhar ve Güçlü, bir yıldır yargılandıkları Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Daha önceki duruşmada, dernek başkanını arkadaşı Mustafa Güçlü’nün öldürdüğünü iddia eden Günhar, ifade değiştirip itirafta bulundu. Olay günü havaya ateş ettiğini, öldürme kastının olmadığını iddia eden Günhar, “Arkadaşım Mustafa maç izlemeye gittiği dernekte kendisine küfür edildiğini belirtip, bunu onların yanına bırakmayacağını söyledi. Orayı işleten kişi ile konuşmaya gitmiştik. Mustafa’da tüfek vardı. Mustafa kavgaya tutuştu. Oradakiler bana da saldırdı. Tüfekle 3-4 el havaya ateş ettim. Biri tüfeği elimden alırken bir el daha patladı. Kendimizi korumak için ateş ettim. Çok pişmanım” dedi.
Olay saatinde başka yerde maç izlediğini öne süren Mustafa Güçlü ise, “Olaydan 2 gün önce dernekte Orçun adlı biri ile tartıştık ve barıştık. Öldürme sırasında ben orada değildim. Oradakilerle husumetim de yok. O saatte tekel dükkanında maç seyrediyordum. Polislere Serdar’ın evini gösterdiğim için bana husumet duyup, adımı vermiş olabilir” diyerek beraatını istedi.
Mahkeme heyeti, Günhar’ı önce ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Suçunu itiraf ettiği ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 25 yıla indirdi. Arkadaşı Güçlü ise, ‘adam öldürmeye azmettirmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. Suçlamaları kabul etmeyip, pişman olduğunu gösterir davranışlarda bulunmadığı gerekçesiyle Güçlü’nün cezasında indirim yapılmadı.