Tamamını okumadan yazıyorum:
1: Atatürk'ün milliyetçilik anlayışı ile Alçura, görüşleri sürekli değiştiren Gökalp'in milliyetçilik anlayışlarını bir tutmak ve hatta Atatürk'ün onlardan etkilendiğini savunmak yanlışlıktır. Atatürk şu anda da tüm dünyada kabul gören "anayasa bağımlılık" düzeyinde bir milliyetçilik anlayışı getirmiştir. Buna göre devletin anayasasına bağlı olmak, Türkçe'yi resmi dil kabul etmek, kendisini (kan'a göre değil) Türk olarak kabul etmek > Atatürk'ün oluşturduğu milliyetçilik anlayışını açıklar...
Sonra; tarihe "turancılık-ırkçılık" davası olarak geçen o davada pek de haksızlık yapılmamıştır. Hatta 2.paylaşım savaşı'ndan sonra bu davada yargılananlar ABD'nin gözbebeği olmuş (komünizme karşıt olmaları sebebiyle) özel davetler ile CIA vs. kamplarda bir çoğu eğitim almışlardır... Bir yanda millşiyetçilik yapıyorum derler öte yanda ABD çıkarlarına hizmet ederler. Bu ilk Turancı nesilden sonraki nesildekiler de örneğin M.A.Ağca bile hala kimin çıkarları için hizmet ettiğini bilememiştir...
Her zaman bunu savunurum attığınız adımlar kimin çıkarına hizmet ediyor ona bakın derim. İşçi PArtisi/Tkp topiğinde de bunu savundum > burada da aynı şeyi diyorum....