![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 111 Thanked 1,308 Times in 803 Posts
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3037
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne (GSGM) bağlı federasyonlar arasında henüz özerkliğini kazanamayan 6 federasyondan biri olan hentbolda, Tarık Cengiz, başkanlığa tekrar aday olacağını açıkladı.
Başkanlığa adaylığı konusunda AA muhabirine açıklamada bulunan Cengiz, 28 yıllık zihniyetin hentbolu getirdiği noktanın belli olduğunu vurgulayarak, ''Aday olmasaydık, hentbola ihanet etmiş olurduk'' dedi. Kendisi için önemli olanın milli takımlar olduğunu ifade eden başkan Cengiz, ''Devletin bana sunduğu imkanları buralara vermezsem, bu ülkenin sporcusuna, antrenörüne, bize destek veren genel müdür ve bakana ihanet etmiş olurum. Doğru yoldayız. Avrupa'da milli takımlar düzeyinde, hakemlerimizle ve kulüplerimizle sesimizi duyurmaya başladık. Benim kulübüm milli takımlardır'' diye konuştu. Tarık Cengiz, hentbolun artık eski köhne yönetim şekline dönmeyeceğine inandığını belirterek, ''Bizden önceki 28 yıllık zihniyetin hentbolu getirdiği nokta belli. Bizim 2 yıldaki çalışmalarımızla getirdiğimiz nokta da belli'' dedi. Başkan Cengiz, şöyle konuştu: ''Aday olmamızdaki diğer bir neden ise gelecek yeni yönetimin federasyonu 28 yıl öncesine döndürecek olmasından korkmamızdır. Hiçbir dönemde milli takımlarımız 10-15 hazırlık maçı yapmamıştır. Önceden milli maçlardan önce kötü bir otelde Ankara'da kamp yapılır, daha sonra çıkar maçlarımızı oynardık. Bu devir bitti artık. 3-4 yıl içinde yıldız milli takımlar, geleceğin milli takımları olacaktır.'' SEÇİMİ KAZANACAĞINDAN EMİN Özerk olduktan sonra yapılacak ilk seçimlerde kazanacaklarına inandığını ifade eden başkan Cengiz, ''Seçimi yüzde yüz kazanacağımıza eminiz. Çünkü hentbol camiası, artık basketbol ve voleybol gibi milli takımlarını üstlerde görmek istiyor'' dedi. Başkan adaylığına 2 hafta önce yaptıkları yönetim kurulunda karar verdiklerini anlatan Tarık Cengiz, şöyle konuştu: ''Özerk federasyon olarak seçime biz götüreceğiz. Yönetim kurulu üyeleri başkanlık konusunda benim ismimde birleşti ve aday oldum. Milli takım düzeyinde gelen başarılar, bayanların Fransa ile oynadıkları maçlar, yıldız erkek milli takımının başarısı. Bunların hepsi gösteriyor ki Avrupa'da söz sahibi oluyoruz. Federasyonun tüm imkanlarını milli takımlara yönlendirdik. Liglerdeki harcırahları keserek, hepsini milli takımlara aktardık. Bu harcırahlar yaklaşık 900 bin YTL gibi bir rakam tutuyordu.'' Cengiz, hentbolda jenerasyon devrimi yaptıklarını vurgulayarak, ''Bunu yaparken de eleştiri alıyoruz ki bu da normaldir. Her yönüyle devrim yapıyoruz. Bunları yapamazsak, Osmanlı İmparatorluğu gibi geçmişte kalırız'' dedi. MEHMET BEY HER ZAMAN DESTEK OLDU Görev süresi boyunca Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile en ufak sıkıntı yaşamadığını belirten Tarık Cengiz, ''Mehmet bey her zaman önümüzü açtı'' dedi. ''Bu işin siyaseti olmaz'' diyen başkan Cengiz, ''Ek bütçe istedik, anında verdi. Verilen o ek bütçeyle Yıldız Erkek Milli Takımı şimdi Avrupa'nın ilk 8 takımı arasına kaldı. Bu işin siyaseti olmaz. Genel müdür başarı neredeyse, oraya destek veriyor. Mehmet bey her zaman önümüzü açtı'' diyerek sözlerini tamamladı.
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
AŞk Yenİden | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-21-2007 09:41 AM |
hentbol nedir? | Spy_MasteR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-11-2007 03:05 PM |
Bursaspor Eski Yöneticisi Lemi Keskin'den Futbol Federasyonu'na Tepki | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-25-2006 12:41 AM |
Hentbol !!! | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-20-2006 01:16 PM |
Tekvando Federasyonu'na ek gelir.. | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-23-2006 04:21 PM |