www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 11-15-2006, 10:23 AM   #1
bluekeys™
Forum Demirbaşı

bluekeys™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 594
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3943
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi : bluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond repute

‘Silah taşımam’ dedi tutanaklar yalanladı Seçmenini silahıyla birlikte TBMM’ye sokan vekilin AKP’li Ali Er olduğu kesinleşti. Arınç’a sunulan tutanaklar vekili yalancı çıkardı
15.11.2006
Seçmenİn silahını TBMM’ye sokan milletvekilinin AKP Mersin Milletvekili Ali Er olduğu kesinleşti. Meclis’in Dikmen kapısında yaşanan olayla ilgili TBMM Başkanı Bülent Arınç’a gönderilen tutanakta, AKP’li Er’in, 8 Kasım Çarşamba sabahı biri silahlı 4 misafirini zorla içeri soktuğu kaydedildi. Seçmenini silahıyla TBMM’ye alan kişinin Ali Er olduğu, Arınç’a gönderilen tutanakta yazıyor. Olayın anlatıldığı tutanağa, Ali Er’in 25 Ocak ve 13 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerinin sayıları ve tarihleri de eklendi. Arınç’a gönderilen belgede olay şöyle anlatıldı: “8 Kasım çarşamba günü milletvekilinin 4 seçmeni saat 9:50’de Dikmen Kapısı’ndan giriş yapmak istedi. Dört kişiden sadece birinde silah vardı. Bu şekilde girişine müsaade edilmeyince milletvekili Ali Er, Dikmen Kapısı’na gelerek seçmenin silahını alıp götürdü.”

Tutanakta ismi yazılan Ali Er, ilginç bir savunma yaptı. İddiaları yalanlayarak “Hayatımda hiç silah taşımadım” dedi ve ekledi: “20 yıldır beni parlamentoda herkes bilir. Ben dışarıda kalan, Mersin’den gelen garip buraya niye geldiyse, orada bekletmemek için alırım. Yani ben birinin silahını niye alayım? Sebep ne? Benim hayatımda hiç silah taşımadığımı biliyor musunuz?”

ARINÇ: KINAYACAĞIM
Meclis Başkanı Arınç ise ismini vermediği vekilin davranışının etik dışı ve kınanacak bir tavır olduğunu belirterek şöyle dedi: “Kim olursa olsun TBMM’ye silahlı giremez. Bazı milletvekili arkadaşlarımızın ziyaretçileriyle içeriye silahla girmelerine mani oluyoruz. Bunlara sekreterler, danışmanlar basın mensupları da dahil. Mesela bir basın mensubu arkadaşımız ‘aracımda silah yoktur’ dedi, ancak aramada bulunan silah içeriye sokulmadı. Son söylediğim olay üzücü bir olay olduğu için akşam dile getirdim. Ziyaretçisi geliyor, aramada silah çıkıyor. ‘Giremezsiniz’ diyorlar. Onlar telefon ediyor, milletvekili geliyor. O silahı üzerine alıyor ve tekrarlamaktan hicap duyuyorum o cümleyi söylüyor, ziyaretçileriyle birlikte silah üstünde Meclis’e giriyor. Tutanağı bana geldi. Kendilerini daha önce de ikaz ettiğim için yapacağım tek şey, o arkadaşımızın mensup olduğu grup başkanlığına, kendisine bir yazı yazmak ve olayı kınamaktır.”

[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
bluekeys™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 11-15-2006, 06:48 PM   #2
aLeMDaR
Guest

Üye No:

vekiller ve yakınları neler yapmıyor ki
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Görünüm Modları

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı