![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 547 Thanked 425 Times in 271 Posts
Üye No: 3561
İtibar Gücü: 3166
Rep Puanı : 28119
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cannes Film Festivalinde yönetmen Fatih Akın’ın Altın Palmiye için yarışan “Yaşamın Kıyısında” filmi, ilk kez gösterildiği festival sarayında basından tam not aldı.
Fatih Akın’ın Altın Palmiye için yarışan “Yaşamın Kıyısında” adlı filminin dünya prömiyeri Cannes’da yapıldı. Akın ve film ekibi, gösterimin ardından geleneksel fotoğraf çekimi için basının karşısına çıktı. İşte “Yaşamın Kıyısında”nın Cannes’daki ilk günü ve işte seslerini Cannes’dan tüm dünyaya duyuran sinemacılarımız 60’ncı Cannes Film Festivali’nde sona yaklaşılıyor. Son olarak, büyük ödül Altın Palmiye’nin iddialı isimlerinden Quantin Tarantino’nun “Death Proof” filmi sinemaseverlerin karşısına çıktı. Semih Kaplanoğlu’nun “Yumurta” adlı filmi de yarışma dışı kategoride izleyiciyle buluştu. Festivalin 23 Mayıs’taki bölümünde Fatih Akın’ın “Yaşamın Kıyısında” adlı filmi gösterildi. Sabah saatlerinde dünya promiyeri yapılan film, yerel saatle 19.00’da (TSİ 20.00), Festival Sarayında yönetmeni ve bazı oyuncularının katılımıyla, bu kez davetlilere gösterildi. İlk kez gösterildiği festival sarayında çok sayıda gazetecinin izlediği film, seyredenlerden yoğun alkış, basından da tam not aldı. Dünya prömiyerinin ardından geleneksel fotoğraf çekimlerine katılan Fatih Akın ve oyuncuları, daha sonra bir basın toplantısı yaptı. Eleştirmenlerce çok beğenilen ve Altın Palmiye’de büyük şansı olduğu düşünülen filmin basın toplantısına dünya basını büyük ilgi gösterdi. “Filmde yer alan 6 karakter, benim bir bir parçam, bu film beni anlatıyor” diyen Fatih Akın, daha önceki “Duvara Karşı” filminde aşk, bu filmde ölüm konularına ağırlık verdiğini kaydederek, bir sonraki filminde de şeytanı ön plana çıkaracağını söyledi. “Sinema bütün dünyayı birleştiriyor” Film oyuncularından Tuncel Kurtiz, “sanatın dilinin ortak olduğunu” belirtti ve “sinemanın bütün dünyayı birleştirdiğini” kaydetti. Yeşilçay’dan Akın’a teşekkür Filmin diğer başrol oyuncularından Nurgül Yeşilçay, Cannes’da yarışan filmde rol almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, yönetmen Fatih Akın’a teşekkür etti. “Film bütün dünyayı bir araya getiriyor” Nursel Köse ise açıklamasında, “Türkçe, Almanca ve İngilizceyi bir araya getiren film aslında bütün dünyayı bir araya getiriyor” dedi. Bir Türk-Alman ortak yapımı olan “Yaşamın Kıyısında”, Türkiye’den Anka Film, Almanya’dan Corazon International ve NDR ile İtalya’dan Dorje Film’in işbirliğiyle çekilmişti. Bu arada yönetmen Fatih Akın’ın, Dünya Film Vakfının üyeliğine davet edildiği öğrenildi. Akın’ın seçeceği 10 eski Türk filminin restorasyonu bu vakıf tarafından yapılacak. Akın’ın seçtiği filmler çerçevesinde ilk olarak Metin Erksan’ın “Susuz Yaz” filmi vakıf tarafından restore edilecek. “YARIŞMADA 23 FİLM VAR, ŞANSIM 23’TE BİR” Yarışmada her türlü sonucun alınabileceğini söyleyen Fatih Akın, Almanya’nın başkenti Berlin’de yayınlanan “B.Z” gazetesine verdiği röportajında, yarışmada kazanma şansını nasıl gördüğü şeklindeki bir soruya karşılık, “Yarışmada 23 film var, benim şansım 23’te bir. Bu dürüst ve adil bir değerlendirme. Ben kendim de bir zamanlar Cannes jürisindeydim, olayları biliyorum” diye konuştu. ![]() Kendini daha çok Almanya’nın mı, yoksa Türkiye’nin mi temsilcisi olarak gördüğü sorusunu Akın, “Her ikisinin de. Ben her ikisine de aitim. Çok şükür, ikisi arasında karar vermek zorunda değilim. Ne demişler: Biz hepimiz Cannes’ız” diye cevapladı. Papyon takmayı sevip sevmediğinin sorulması üzerine de Akın, “Ben sadece kırmızı halı üzerindeyken papyon takarım. Salona girdiğimde papyonu çıkartırım. Birçok kişi de böyle yapıyor. Ancak ben kendimi papyonla rahat hissediyorum. Okul önlüklerini de severdim, çünkü insanları eşit yapıyor” dedi. Akın, hangi festivali daha çok sevdiği sorusuna da, “Bir festivale katılım zamanlamaya bağlı. Eğer aralık ayında bir film hazırlarsanız, tabii ki Berlin’e gidersiniz. Bir festival, diğer bir festivale karşı kullanılmaz” karşılığını verdi. Akın, Berlin’de her yıl şubat ayında düzenlenen Berlinale Film Festivalinde 2004 yılında “Duvara Karşı” (Gegen die Wand) adlı filmiyle “Altın Ayı” ödülünü kazanarak bir anda üne kavuşmuştu. 60. Cannes Film Festivalinin jüri başkanlığını, İngiliz yönetmen Stephen Frears yapıyor. İngiliz yönetmen, sinema dünyasında “My Beautiful Laundrette” (Benim Güzel Çamaşırhanem) filmiyle tanınıyor. Festival jürisinde, 2006 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk ile birlikte, Portekizli oyuncu Maria de Medeiros, Çinli sinemacı Maggie Cheung ve Fransız aktör Michel Piccoli yer alıyor. AA
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fatih Akın'a 3 milyon Euro'luk ödül | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-28-2008 06:40 PM |
PKK'lı yönetmen öldürüldü | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-08-2008 03:07 PM |
Hediyesi Yönetmen Koltuğu/07.10 | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-09-2007 12:04 PM |
Akın'a dönüş | blAcksmith | Eskiler (Arşiv) | 2 | 12-16-2006 11:11 AM |
8 yaşında yönetmen | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 11-22-2006 12:47 AM |