www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-27-2007, 10:46 AM   #1
F@sTaLaFisT@
Forum Müdavimi
 
F@sTaLaFisT@ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Sep 2007
Yaş: 35
Mesajlar: 2,479
Teşekkür Etme: 46
Thanked 10 Times in 10 Posts
Üye No: 44467
İtibar Gücü: 1822
Rep Puanı : 2556
Rep Derecesi : F@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Tek Parmakli Toynakli Memelİlerİ Taniyalim

GÖRDÜĞÜMÜZ gibi, at ailesi, atlardan başka, eşeklerden ve zebralardan da meydana gelmiştir. Fakat at ailesi de «tek parmaklı toynaklı memeliler takımı» denilen daha geniş bir grubun sadece bir kısmıdır. «Perissodactyla» adındaki bu takımda tapirter ve gergedanlar da yer almaktadır. Takımın Avrupa' da, Güney Meksika'mn kuzeyindeki Amerika'da ve Avustralya'da temsilcisi yoktur. Takımın Yeni Dünya'daki tek üyesi olan tapir ise Afrika'da bulunmaz.
Tek parmaklı toynaklılar takımı' nın üyeleri geviş getirmezler. Üst ve alt çenelerinde ön dişleri vardır, fakat gergedanın dışında hiçbirinin boynuzu yoktur.
Tek parmaklı toynaklı memeliler hakkında ilginç bir nokta da bilginlerin, «tek parmaklı» deyimiyle parmakların sayısını değil, ayağının yapısını kastetmeleridir. Bu memelilerin fazla büyümüş üçüncü parmağı başlıca bacak kemiğine kadar uzanmakta ve vücut ağırlığının tekmilini veya büyük bir kısmını taşımaktadır. Bu özellik bir tek parmağı olan at ailesi üyelerinde daha da kuvvetlidir, fakat takımın birden fazla parmağı olan başka hayvanlarını da ilgilendirir. (Şüphesiz parmaklar kaç tane olurlarsa olsunlar, daima bir toynağın içindedirler.) Sonraki bahislerde göreceğimiz gibi vücut ağırlıklarım iki parmağa taşıtan başka toynaklı memeliler de vardır. Böylelerine de, «çift parmaklı toynaklı memeliler» denilir.
F@sTaLaFisT@ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:18 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.