![]() |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 46 Thanked 10 Times in 10 Posts
Üye No: 44467
İtibar Gücü: 1818
Rep Puanı : 2556
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Düğmeli Afrika domuzu» (Phacochoerus aethiopicus), dünya yüzündeki en çirkin yaratık olarak ün salmıştır. Başı, ufak, yuvarlak ve şişman vücuduna, kısa bacaklarına ve ufak ayaklarına kıyasla muazzam gözükür. Yassı bir kepçeye benzer suratının yanlarındaki iki çift siğil ve deri kıvrımlarının araşma gömülmüş bulunan küçük gözleri, kafasını gerçekten iğrenç gösterir.
Önce yana kıvrılan, sonra yukarıya ve burun yukarısına dönen kesici dişler, hayvanın enli burun ucuna yakındır. Bunların uzunluk ortalaması 25 santim ise de, 67 - 68 santim uzunluğunda olanları da görülmüştür. Bu yaban domuzunun vücudunda, yüzündeki tek tük bıyıklar ile uzun, kaba ve koyu renk seyrek kıllardan meydana gelmiş yelesinin dışında pek az tüy vardır, tri bir düğmeli Afrika domuzu, omuz hizasında 75 santim boyunda olabilir ve 100 kilo veya daha fazla çekebilir. Günün her saatinde hareket halinde olan düğmeli Afrika domuzu Orta ve Kuzey Doğu Afrika'nın otu bol açık ovalarına rağbet eder. Başka domuzlar gibi toprağı kazıyarak içinden kökler ve yumrular çıkarsa da, arada sırada çayırlarda zebra ve antilop sürüleriyle bir arada otlarken görülür. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|