www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-29-2007, 06:43 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Yerli F-16'lar Türkiye'nin gururu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından Türkiye'de üretimi gerçekleştirilen ses hızının iki katı manevra kabiliyetine sahip F-16'lar, dünyanın en gelişmiş 3'üncü nesil savaş uçakları arasında gösteriliyor.

Savaş ortamında fizik kurallarını alt üst eden, ses hızının iki katı manevra kabiliyetine sahip olan bu uçaklardan, TAI tesislerinde toplam 278 adet uçak imal edildi.
Hava Kuvvetleri'nin mevcut ve gelecek dönemde ihtiyacının karşılanması ve uçak kayıpları nedeni ile oluşan ihtiyacın karşılanması için alınması planlanan 30 adet geliştirilmiş blok model 50 modeli F-16 uçak programı ile ilgili çalışmalar da sürüyor.

15 Ekim 2006 tarihinde ABD Kongresi'nde de onayları alınan program kapsamında alınacak 30 adet geliştirilmiş F-16'lar mevcut uçaklara göre üstünlüğü, gövde içi ilave yakıt tankı ile daha uzun menzil hassas vurucu güçte artış olacak.
Sözleşme gereği alınacak 30 adet uçağın son montaj ve teslimatı TUSAŞ tesislerinde, motorların üretimi ise TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş'nin (TEI)Eskişehir'deki tesislerinde gerçekleştirilecek.

İlk uçak 2011 yılı ortalarında envantere girecek, teslimatlar 2012 yılı sonunda tamamlanacak.
Türkiye görünmez uçaklara kilitlendi

Bu arada Türkiye, uzun vadeli savunma sanayi programı çerçevesinde tedarik etmeyi planladığı F-35 müşterek taarruz uçağı (JSF) üretimine sağlayacağı katkıyla, dünyanın en gelişmiş uçaklarından mevcut filosunu takviye etmeyi planlanıyor.

6 milyar dolarlık Türkiye katkısı ile gerçekleştirilecek programda, Türk savunma sanayi şirketlerinin de katılması öngörülüyor.
2009 yılında başlatılacak olan bu program çerçevesinde Türkiye'ye verilmesi planlanan uçakların da 2014 yılında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın filosuna teslim edilmesi öngörülüyor.

ABD'nin önderliğinde yürütülen ve JSF müşterek avcı-bombardıman uçağı projesi programında Türkiye de yer alıyor. İngiltere, Kanada, Hollanda, İtalya, Danimarka, Norveç ve Avustralya da bu süper uçaklara katkı verecek ülkeler arasında bulunuyor.

2010 yılından sonra seri üretime geçmesi öngörülen F-35 uçaklarına Türkiye belirli sayıda sahip olacak. Planlanan sürede yeni uçakları filosuna katması halinde Türkiye'nin mevcut hava savunma gücü F-16 uçakları ile birlikte daha da güçlendirilecek.

F-35'lerin özelikleri
En ömenli özellik olan görünmezlik yanında, uçak 28 kilometre çapında bir küre alanını izleyebiliyor. Bu nedenle hedefini çok uzak mesafeden görebildiği gibi, füzelere karşı da korunabiliyor.

F-35 ayrıca, her yöne yerleştirilmiş kameralarına, lazer mesafe tespit cihazına ve gövde içine saklanmış silahlara da sahip bulunuyor. Bu uçaklar, 9 tonluk kapasitesi olan yakıt tankıyla da önceki savaş uçaklarından çok daha uzun sürede havada kalabilme özelliğine sahip
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:43 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.