www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 01-05-2008, 11:50 PM   #1
F@sTaLaFisT@
Forum Müdavimi
 
F@sTaLaFisT@ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Sep 2007
Yaş: 35
Mesajlar: 2,479
Teşekkür Etme: 46
Thanked 10 Times in 10 Posts
Üye No: 44467
İtibar Gücü: 1822
Rep Puanı : 2556
Rep Derecesi : F@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Bal Guguklari Bal PeteĞİne DÜŞkÜndÜrler

ADİ BAL GUGUĞU» mm bilimsel adı olan «İndicator indicator», bu kuşun bir şeyin yerini işaret ettiğini anlatmak ister. Gerçekten de bal guguğu insanlara yaban arılarının yuvalarının yerini gösterir. Bu işi, gevezeliğiyle oradan geçenlerin dikkatini çekmek, sonra da kovanın üzerinde uçmakla yapar. Afrika yerlileri bal gugukları'nın bu davranışından faydalanarak, arıların kovanını kırar ve içindeki balı alırlar. Fakat peteğin bir kısmını da kuşa bırakmaktan geri kalmazlar.
Bal gugukları zeki kuşlardan sayılmadıklarma göre, bu davranışları muhakemeye dayanmaz, doğrudan doğruya içgüdüseldir. Bazı söylentilere göre, bu kuşlar insanları aynı şekilde leoparların ve zehirli yılanların da yanma götürmekte iseler de, bu gibi hikâyelerin gerçekle ilgisi olmasa gerektir.
Bal gugukları'nın bir başka ilginç özelliği de hepsinin kuluçka işlerinde asalaklığa baş vurmalarıdır. Yumurtalarını genel olarak oyuklarda yuva yapan kuşların, özellikle akrabaları sakallı kuşlar'ın yuvalarına yumurtlarlar. Yavru bal gugukları bu suretle manevî anne ve babaları sayesinde yumurtadan çıkmakta ve onlar tarafından beslenmektedir. Yumurtasından çıktığı sırada, küçük bal guguğu'nun gagasının ucunda bir kancası vardır. Bundan, yuvalarını paylaştığı yavru sakallı kuşları öldürmekte yararlanması mümkündür. Bal guguğu birkaç günlük olunca bu kanca kaybolur.
«İndieatoridae» ailesinin on bir türü de ekonomik değeri olmayan koyu renkli kuşlardır. Bu türlerin ikisi Asya'da, öbürleri Afrika'da yaşar. Vücutları derli toplu, kanatları uzun, kuyrukları kısadır. Gaga baştan kısa, kuvvetli, hemen hemen düz ve ucunda kıvrımlıdır. Adi bal guguğu 18 saritim uzunluğundadır.
F@sTaLaFisT@ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:34 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.