![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() “Doğumu umut
Gözleri naz Yüreği ayaz mı ayaz Bir anayım…” Vücudum otopsi odalarının Soğuk duvarlarında yankılanmış Ve içli dışlı neşterlerin kahpe vuruşlarıyla Dağılmışdı… Bin hançer inerken göğsüme Sırtım hain sancılarla dalgalanıyordu. Nene Hatun’du anam ve Yaman kadındı vesselam… Ben daha memelerine doyamamışken, O sırtındaki top mermilerine “Oğullarım” diye sesleniyordu… Bir kağnıda uyutmuştu yol boyunca İki yanım buz tutmuş mermilerle destekli.. Bir ara rüzgar açınca üstümüzü Anam dellendi rüzgara. Bir koşu çekti abayı mermilerin üstüne Bakmadı bile benden yana… Ben emeklerken daha yeni yeni, Ayağı çarıksız binlerce insan Canını dişine takmış savaşıyordu. Düşlerimde Sakarya’da olur, İnönü’de, Afyonda, Kocatepe’de dolaşır, Oralarda oynardım çocukluğumu. Ve bir gece tanıdım İçime işleyen o gözlerin sahibini. Uzakları taaa uzakları süzüp “İsmet sabaha tamam diyordu…” Sabahın ezan sesi duyulmamışken Kulakları sağır eden top seslerinin ardından Afyon ovasına kan yağdı… -Ona baktım, bir siperin ardından; Gözlerinde “ben” özlemleri yanıyor, Ulusun tüm fenerleri yüreğinde çakıyordu-. Bir an cephe gerisinde kaybettim anamı, Yırtarcasına hançeremi bağırdım ama heyhat!!!. Cephe gerisinde bir sürü yoksul ana vardı.. -Canlarını dişlerine takmış Hürriyet aşığı analar, benim analarım-. Feryadıma ak sakallı bir dede cevap verdi “Bak kızım, her taraf ana dolu Seninki hangisidir acep… Her taraf ana dolu, Bu ses defalarca yankılandı yüreğimde Ana dolu, ana dolu, ana dolu… Tabii yaaa… ANADOLU. İnanılmayacak zaferlerin sonrasında Her geçen gün aydınlanan ülkemde Sayısız devrimlere açmıştık yelkenlerimizi. Yatağına sığmaz deli ırmaklar gibi Olan coşkulu Ulusum, Bağımsızlık dersinde artık Öğretmendi… Babamın son nefesiyle Bu defa göz yaşı yağdı Anadolu'ya.. Onun naçiz vücudu Toprak olmaya giderken TÜRKİYE CUMHURİYETİ İlelebet payidar kalacaktı… Işın ERGÜNEY “O BÜYÜK KURTARICIYA en derin saygı ve sevgilerimle... Bu vatanın kurtuluşu için canını esirgememiş isimli-isimsiz tüm kahramanlara, Ve Kurtuluş savaşının isimsiz neferleri KADINLARI'ımıza... Mekanınız cennet olsun... CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|