www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-14-2006, 09:04 PM   #1
Tathar Elanessé
ÇaKaL Üye

Tathar Elanessé Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 145
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2032
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi : Tathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond repute
Varsayılan sevgi ve güzel sözün calılar üzerindesi etkisi

Öğrenciler, iki ayrı kavanozdaki suyun içine konulan gıda maddelerinden bir ay boyunca her gün güzel söz söylenenin tazeliğini koruduğunu, hakarete uğrayanın ise bozulduğunu gördü.
(14 Şubat 2006 Salı)
Anadolu Ajansı -Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki Aslanbey İlköğretim Okulu’nun 7. sınıf öğrencileri, ilginç bir deneye imza atarak, ‘sevgi ve güzel sözün’ canlılar üzerindeki etkisini kanıtladı.

Öğrenciler, iki ayrı kavanozdaki suyun içine konulan gıda maddelerinden bir ay boyunca her gün güzel söz söylenenin tazeliğini koruduğunu, hakarete uğrayanın ise bozulduğunu gördü.

Öğretmenlerinin, Japon araştırmacı Masaru Emoto’nun, ‘suyun moleküler yapısının insanların düşünceleri, sözcükleri ve dinledikleri müzikten etkilendiği’ tezinden söz etmesi üzerine öğrenciler, 31 Aralık’ta ‘sevgi deneyi’ne başladı. Aynı ebatta iki kavanozdaki suyun içine nohut, havuç, peynir ve bulgur gibi gıda maddeleri koyan öğrenciler, bir ay boyunca her gün aynı şartlarda sakladıkları kavanozlardan birine güzel sözler söyledi, diğerine ise hakaret ettiler. Kavanozlardan birinin üzerine hakaret içeren, diğerine ise övgü dolu sözcüklerin yazılı olduğu kâğıtlar yapıştıran öğrenciler, deneyin sonunda büyük şaşkınlık yaşadı. Çünkü her gün güzel söz söylenen kavanozdaki gıda maddesinin tazeliğini koruduğuna, hakarete uğrayan kavanozdakinin ise bozulduğuna şahit oldular. Deneyi yapan öğrencilerden Onur Tuncay, iki kavanozdaki suyun içine havuç koyduğunu, birinin üzerine ‘teşekkür ederim’, diğerinin üzerine ise ‘aptal’ yazılı kâğıt yapıştırdığını belirterek, “‘Aptal’a her gün nefret dolu kötü sözler söyledim. ‘Teşekkür ederim’e her gün sevgi gösterip güzel sözler söyledim. Bir ay sonra, havuçlardan birinin şalgam suyu gibi koktuğunu, diğerinin ise çok kötü koktuğunu fark ettim.” dedi. Deneyinde bulgur kullanan Neşe Mert isimli öğrenci ise şunları anlattı: “Bulgurları suyla ıslatıp aynı miktarda iki kavanoza böldüm. Birine ‘aptal’, diğerine ‘çok tatlısın’ adını verdim. Birine her gün kötü davrandım. Diğerine ise sevgiyle yaklaştım. Kötü davrandığım kavanozdaki bulgur, bir ay sonra belirgin biçimde bozulmuştu.” Öğrenciler, yaptıkları deneyden şu sonucu çıkardı: “Birbirimize kötü söz söylememeye karar verdik.”

Öğrencilere esin kaynağı olan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Ali Uslu, “Öğrencilerime, sevgi ve güzel sözlerin etkilerini anlatırken, onlara, Masaru Emoto’nun suyun kristalize edilmiş halini görüntülediğini, bir ay boyunca güzel sözler söylediği suyun daha iyi kristalize olduğunu gördüğünü anlattım. Öğrencilerim de bunu değişik gıda maddelerinde deneyerek Emoto’yu doğru çıkardılar.” dedi. Klinik Psikolog Yalçın Kireççi ise şunları söyledi: “Sevginin tesirinin olduğu doğru. İlgilenenler bunu görüyor. Nazar da böyle bir şey. Dikkatimizi yönelttiğimiz her şey bizden etkilenir.” diyor.

Beethoven dinleyen su kristalleri daha güzel

Japon araştırmacı Masaru Emoto, suyun moleküler yapısının, insanların düşünceleri, sözcükleri ve dinlediği müzikten etkilendiğini ortaya koymak için yaptığı çalışmayla tanınıyor. Müziğin, suyun yapısı üzerindeki etkilerini görmeye karar veren Emoto, iki hoparlör arasına koyduğu distile suyun donduktan sonraki kristal formlarını fotoğrafladı. Aynı tip su kristallerine önce Beethoven’ın pastoral müziğini dinleten Emoto’nun, kristalin çok güzel şekillendiğini, Bach’ın bir parçası dinletilen kristallerin nispeten düzgün olduğunu, heavy metal dinletilen kristalin ise tamamen şekilsiz ve dağınık olduğunu fotoğraflarla tespit etti.

Tanıdıktı yalnızlık oysa
Haklısın belki yanımda
Hazırdım bu kez mutluluğa
Nerden çıktı şimdi bu ayrılık

Öyle boş öyle boş ki bu dünya
Güneşim sandım seni oysa
Girdabın içinde yaşarken
Yakamoz yakamoz çakar aklıma

Susadım sana tek bir nefeste
Yaşadım aşkımı bir heveste
Gözümün önünde durma n''olur
Yaşamak öyle zor ki bu bedende

Hadi yoluna eyvallah
Mutlu ol gülüm işallah
Sen geçen günün ardından
Bi başına kalma inşallah
Tathar Elanessé çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı