www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-01-2008, 10:29 AM   #1
WrAtBoY
Forum Demirbaşı
 
WrAtBoY Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70
Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2550
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi : WrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Özel günlerde nasıl beslenmeli?

Sıradan günlerinizden farklı seyreden özel günleriniz için farklı beslenme yöntemlerini denemelisiniz.

İş yemeği, seyahat, tatiller, geç saatlere kadar süren toplantılar, stresli görüşmeler gibi günümüz insanını hızlı ve fazla yemek temposuna sokan beslenme şekli çağın sorunu fazla kiloların da habercisi. Bu duruma düşmemek için şu yöntemleri hayata geçirmeye dikkat etmelisiniz.

Dengeyi kurun: Bazen hata yapabilirsiniz ama bu tüm diyet disiplininizi bozmasın, kaldığınız yerden devam edin. Çok yenen bir iş yemeğinin ardından akşam da fazla yemeyin, dengeyi kurun.

Mönüde mutlaka hafif seçenekler vardır, yeter ki seçmesini bilin ve doğru seçim yapmak isteyin.

Sofraya aç oturmayın

Ara öğünleri atlamayın: Ara öğünler ana öğünler arasında köprü kuracaktır. İş yemeğine çıkarken normal beslenme düzeninizi bozmayın. Az az, sık sık beslenme kuralına devam edin. Yine iş seyahatlerinde yanınızda küçük ara öğünler yapabileceğiniz alternatifler bulundurun.

Açık büfelerde açgözlülük yapmayın: Önce salata bölümünü ziyaret edin, hafif çorba alternatifleri mevcutsa bir kepçe çorbayla başlangıç yapın ve ardından ızgara balık, tavuk veya yağsız kırmızı et eşliğinde kocaman salatanızı afiyetle yiyin. Tatlı reyonuna da uğramayın.

Yavaş ve iyi çiğneyerek yemek yiyin: Doygunluk hissinin anlaşılması için olduğu kadar sindirime yardımcı olması için de iyice çiğneyerek yavaş beslenmek çok önemlidir. Alışkanlık haline gelebilmesi için her lokmadan sonra çatalı masaya bırakmaya gayret etmeli, stresten uzak bir yeme ortamı hazırlamalı, yavaş olmak konusunda kendinize telkinde bulunmalısınız.

Kontrollü için: Alkol genel sağlık kadar kilo kontrolünde de önemlidir. İçki içme durumunda kaldığınız ortamlarda kendinizi bir kadehle sınırlandırın. İçecek sipariş ederken en doğru seçeneklerin su, soda, sebze suları olduğunu unutmayın.

Bol bol su için

Günlük hareketinizi artırın: Toplantı aralarında açık havada kısa yürüyüşler yapmaya, otelde kalıyorsanız cimnastik salonunu kullanmaya, yine kısa yürüyüşlerle güne başlamaya gayret edin.

Isırıklarınızı sayın: Canınızın gerçekten istediği bir yemekten tadın ama en fazla üç ısırık alacağınıza söz vererek yemeye başlayın. Göreceksiniz ki yeterli gelecek. Önemli olan tadım, doymak değil.

Duygusal yiyici olmayın: Duygusal açlığınızı yemekle doyurmaya çalışmayın. Yemek yemeyi fizyolojik gereksinimlerin karşılanması olarak görmeli, zevk almayı bilmeli ama sadece keyif için yememeye de dikkat etmelisiniz.

Su içmeyi unutmayın: Seyahat sırasında, toplantılarda, tatilde su tüketimini kontrollü tutmaya gayret edin. Günlük iki litre sıvı alımını ihmal etmeyin. Çay, kahve ikramlarına bitki çaylarıyla eşlik etmeye çalışın.
WrAtBoY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:51 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.