www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-01-2008, 10:37 AM   #1
WrAtBoY
Forum Demirbaşı
 
WrAtBoY Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70
Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi : WrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Kalp ritminizin sesini dinleyin!

Kalp sağlığınız sizi tehdit etmeye başlamadan önce Kalbinizin sesine kulak verin.

Zaman zaman göğsünüze adeta bıçak saplanıyormuş hissine kapılıyor musunuz? Bir an sizi nefessiz bırakan, halsizlik yaratan şikâyetleriniz var mı? Kahve veya sigarayı aşırı tükettiğinizde kalp atışlarınızın hızlandığını fark ediyor musunuz? Cevabınız "evet" ise dikkatli olun...

Kalp ritminin düzensiz oluşu anlamına gelen aritmi, sigara, kahve içmek, yorgunluk ve uykusuzluk durumunda tetikleniyor. Uzmanlar, anne karnında dahi görülebilen aritminin, kişinin kendini ihmal etmesiyle de ortaya çıkabildiğini belirtiyor.

Açıklamalara göre, kalbimiz normalde dakikada 60-100 kez kasılır. Ritmin 60-100'den daha hızlı veya daha yavaş olması durumu aritmidir. Kalp, 60-100 kez atabilir ancak ritim düzeni bozuksa bu da aritmidir.

Aritminin Nedenleri...

Hastalık hem gençlerde hem de yaşlılarda görülebilir. Gençlerde görülmesinin nedeni ileri derecede alkol, sigara tüketimi, düzensiz, kötü beslenme, aşırı çay-kahve ve bağımlılık yaratan maddelerin kullanımı.

Aşırı derecede yorgunluk, uykusuzluk da bir diğer neden. Altta yatan etken vücudu gevşeme konumuna sokan sistemle, çalışma ve yorgunluk anında adrenalin salgılatan sistemimizin aktive olmasıdır.

Orta ve ileri yaşta ise başka nedenler söz konusu olabiliyor. Bu yaşlarda ise fonksiyonel veya organik bir yapı bozukluğu olabilir.
WrAtBoY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:46 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.