|  | 
|  02-01-2008, 12:46 PM | #1 | 
| Forum Demirbaşı  Üyelik Tarihi: Jan 2007 Konum: İstanbul Yaş: 31 
					Mesajlar: 5,860
 Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts 
Üye No: 26495
 İtibar Gücü: 2571 Rep Puanı : 2488 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |  Karaciğer için yoğurt yiyin Karaciğerinizin, kanınızı filtrelemekten yağların sindirilmesini sağlayan safrayı salgılamaya kadar birçok işlevi vardır. Düzenli olarak meyve ve yoğurt yiyenlerin karaciğer kanserine yakalanma riski, sağlığı için hiçbir şey yapmayanlara göre daha az. Karaciğerinizin sağlığı için çok fazla meyve ve yoğurt tüketmenize gerek yok, az miktarda yemeniz bile yeterli. Karaciğeri dışında farklı tıbbi sorunları olup haftada yarım fincan yoğurt ve en az 150 gram meyve yiyen kişilerin karaciğer kanserine yakalanma riskleri daha düşüktür. Araştırmacılar yoğurdun karaciğer sağlığı için neden çok faydalı olduğunu henüz kesin olarak tespit edememişler. Bunun sebebi yoğurt, süt ve yumurtada bulunan hayvansal gıda kaynaklı bir A vitamini olan retinol olabilir. Retinolün karaciğer kanserini düşürmekte etkili olduğu biliniyor. | 
|   |   | 
|   | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| 
 |  |