![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57904
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yaprak dalında güzel
İnsin yurdunda... 1/ Yürüyorum İki yanım yokluğunla kavruluyor Çaresizlik, yangınlar götürsün seni Çiğdem çiçek açanda Gecenin bu denide Özlemlerim tortulaşıp yüreğime çöküyor Mutlak bir şiir yazmalıyım Yağmurlara bulansın her bir dizesi Erkence çekilsin sevdalan doruğuna Yüreklerin aşka doymazlığı var Kuşlar çekip gitmesin 2/ Fabrika bacaları Radyasyon yağmuruyla ıslanmış Özgürlük ateşini elimizle taşırken Pencerenin pervazına sabah güneşi çalmış Sevgilim Dünya yeni bir güne hazırlanıyor Alaşafak yıldızların ortasına bakarak Sevdalı gözlerine selam diyorum Zulüm çakırkeyif, efsunlu Çizgilerin morardığı zaman kısırlığında Yine kimler gelecek, kaçamak sevdalarla Akşamüstü odaya Ayaklarım ansızın Zulümlerın çevresini dönüyor Gözlerim ayanalara dökülecek az sonra 3/ Nere gitsem, nerde dursam Sıkıntılar bitmeyen merdivenler misali Ellerime kelepçe vuruyor yokluğun Aklımı yitiriyorum Ozan şiir yazma derdine düşmüş Sırtı siyaha boyanmış camların ötesinde Ben seni düşünüyorum Gözlerin bir dizeye imge olduğu zaman Gülücükler yanağına dökülsün Sevinçler kucağına Ellerinde Yuvasına yem taşıyan kuşun sevinci Gözlerin diyorum Gözlerin deniz ortası mercan 4/ Uzanıp öpüyorum, yağmurlar utanıyor Susuyorum, rüzgar sesimi gölgeliyor Susuyorum, bulutlarda ölümcül bir fırtına Zemheri çıldırasıya bir yaz kaçkunu Gözlerimin çanağını usulca tırmalıyor Ufuk uyum içinde, sanırsın masal Bir mani dökülür aklımın köşesine Edalı bir mani Çocukların uçurtması kadar neşeli Mavi boşluk savdamız Çocukluk günlerimin katili şehir Seni unutmayacağım Her şeyinle çiğneyip geçeceğim seni Penceremi okşayan sulu yağmurlar gibi 5/ Dağlara kar yağıyor Türküler gibi havada döne döne Vadinin ötesini görsün gözlerin Bacalar sarı Bacalar zehir Bacalar zulum kusuyor Bir ozan olarak ben Oturmuş rüzgarın şarkısını yazıyorum Ve büyük olasılıkla böyle bilinir “Yaş odunlar yanmıyor Yatanlar uyanmıyor Girdim yarin koynuna Deme sabah oluyor” Dese de bir Hoştülbent türküsü Biliyorum insanlar mutlaka uyanacak Sevgilim, yağmur ruhlum, gülbaharım Acıların çiçeğini kopar dalından Çocukluk günlerimin sevincini istiyorum Zülüflerin dokunduğu yerlerden. Orhan Bahçıvan / "Şiiristan Merhaba" Kitabımdan
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|