![]() |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Konum: İstanbul
Mesajlar: 28
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 45094
İtibar Gücü: 1982
Rep Puanı : 70010
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() Hazırlama süresi 50 dk
8 adet Malzemeler: 500 gram çilek 150 gram ahududu marmeladı 3 yemek kaşığı kıyılmış badem 150 gram çilek marmeladı 200 gram un 100 gram margarin 1 adet yumurta sarısı 1.5 yemek kaşığı süt 70 gram pudra şekeri 1 tutam tuz 50 ml. süt 1 tatlı kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı tozşeker 75 ml. süt kreması Hazırlanışı: Hamur için verlen tüm malzemeyi karıştırıp, çok kısa süre yoğurun. Top yapıp 30 dk bekletin. Kremayı hazırlamak için küçük bir tencerede nişastayı soğuk sütte eritin. İçine şekeri de ekleyip koyulaşana kadar kaynatın. Ateşten alıp zaman zaman karıştırarak soğumasını bekleyin. Tart hamurunu 2 şeffaf folya arasına merdana ile 3-4 mm inceltin. 8 cm çapında bir kalıp veya bardak ağzıyla sekiz yuvarlak kesin. Artan parçaları krema sıkma torbasına koyup geniş yıldız uçla hamur çemberinin etrafına yıldızlar sıkın. Tartöletleri 180 derece kızdırılmış fırında 25 dk pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. İyice soğuyan nişastalı karışıma süt kreması ekleyin. Çilekleri yıkayın, ayıklayın, suyunu iyice süzüp dilim dilim kesin. Marmelatı ısıtın. Kremayı tartöletlerin ortasına bölüştürün. Üzerine çilekleri dizin, üstlerine marmeladı fırça ile sürün. 1 saat soğumaya bırakın. Bademleri yağsız tavada pembeleştirin, tartöletlerin üzerine serpiştirip servis yapın. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|