www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-07-2008, 12:31 AM   #1
cemrosh
Yeni Üye
 
cemrosh Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Feb 2008
Konum: İstanbul
Mesajlar: 28
Teşekkür Etme: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 45094
İtibar Gücü: 1982
Rep Puanı : 70010
Rep Derecesi : cemrosh has a reputation beyond reputecemrosh has a reputation beyond reputecemrosh has a reputation beyond reputecemrosh has a reputation beyond reputecemrosh has a reputation beyond reputecemrosh has a reputation beyond reputecemrosh has a reputation beyond reputecemrosh has a reputation beyond reputecemrosh has a reputation beyond reputecemrosh has a reputation beyond reputecemrosh has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Bayan
Varsayılan Çilekli bademli tartölet

Hazırlama süresi 50 dk
8 adet
Malzemeler:
500 gram çilek
150 gram ahududu marmeladı
3 yemek kaşığı kıyılmış badem
150 gram çilek marmeladı
200 gram un
100 gram margarin
1 adet yumurta sarısı
1.5 yemek kaşığı süt
70 gram pudra şekeri
1 tutam tuz
50 ml. süt
1 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tozşeker
75 ml. süt kreması
Hazırlanışı:
Hamur için verlen tüm malzemeyi karıştırıp, çok kısa süre yoğurun. Top yapıp 30 dk bekletin.
Kremayı hazırlamak için küçük bir tencerede nişastayı soğuk sütte eritin. İçine şekeri de ekleyip koyulaşana kadar kaynatın. Ateşten alıp zaman zaman karıştırarak soğumasını bekleyin.
Tart hamurunu 2 şeffaf folya arasına merdana ile 3-4 mm inceltin. 8 cm çapında bir kalıp veya bardak ağzıyla sekiz yuvarlak kesin.
Artan parçaları krema sıkma torbasına koyup geniş yıldız uçla hamur çemberinin etrafına yıldızlar sıkın. Tartöletleri 180 derece kızdırılmış fırında 25 dk pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
İyice soğuyan nişastalı karışıma süt kreması ekleyin.
Çilekleri yıkayın, ayıklayın, suyunu iyice süzüp dilim dilim kesin. Marmelatı ısıtın.
Kremayı tartöletlerin ortasına bölüştürün. Üzerine çilekleri dizin, üstlerine marmeladı fırça ile sürün. 1 saat soğumaya bırakın.
Bademleri yağsız tavada pembeleştirin, tartöletlerin üzerine serpiştirip servis yapın.
cemrosh çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:49 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.