![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 57 Thanked 136 Times in 98 Posts
Üye No: 44597
İtibar Gücü: 3341
Rep Puanı : 6831
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ![]() ![]() Gerçekte duymadigim sesler bitti Ögleye dogru bir gökgürültüsü yalniz Karistirdi ortaligi bir süre Gök akitti bir parça yagmurunu Ve deniz kuslari umutsuz Ariyorken kokularini gölgelerinde Siyirdi bir iki bulutu günes de Yigilip kaldi yorgun Denizin gözbebekleri üstünde. Bir uyum muydu durgunluk, firtinayi Gökgürültüsünü de barindiran içinde Duyuyorum o tanidik sesi yeniden Tiz bir çingiragi andiran Benzeyen zil sesine de Daha önce unutmusum gibi denizde Yankilanip durdu ara vermeden. Hangi dili ögreniyordum? Mutluluk Iki tek agustosu çarpistiran Sizdiran kanini bu yaz gününe Yasayan bir mutluluk? Ve iste kaç yerinden kesilmis ki ellerim Bekletip durdu da acisini bunca yil Simdi bir gülümseme gibi sindi yüzüme. Görmüsüm daha önce de bir Lidya kralinin boynunda Bilmekti yazgisini ölümünü, gene de Yillarca beklemisti kendini Yesimden sapi olan bir kiliçla Bense ne içimi yakan rüzgari Ne denizdeki yangini, ne gökgürültüsünü Duymus gibi oldugum sesleri de degil Yasamin gövdesini ariyordum yalnizca Bir çürük disle alnimdaki Iki üç kirisigi yedegine takmis da. Özledim ilkelligimi dalgalarinda Buldum savasi bitmez derinliklerini karistirdikça bir karginin ucuyla Gördüm, bekliyordu kendini de o da Germis de al kiskacini Lidya kirali gibi O turuncu ruh, degisken Izledim onda ilk olusumu sanki Hafifçe kesilmis gibi oldu dudagim bir yerinden. Isledim payima düsen her görüntüyü Kamasti gözlerim kiyiya varinca Rüzgarin itisiyle kumlarda Durmadan yer degistiren Sayisiz siren iskeleti Çin çin ötüyordu sessizlik kaburgalarinda Dedim, besbelli basibos birakmislar da korkuyu Tarihin onlara bagisladigi Bu garip raslantidan Dogma bir rahatlikla parildiyorlar simdi Kemikleri som altindan. Sigindim çatisina bu yok olmus sehrin. Sehir ki herkesin bir sehir düsündügü gibiydi Tanrim! tunç bir kapi kilidi Bronz bir sokak Kumlar içindeydi. Ve bu çakil tasi Kimbilir kimin külrengi kalbi Tanrim! Neden herkes baska tarafa bakiyor Neden herkes baska biriydi. Yikintilardan geçtim, eski mezarlardan Simdi artik bir animsamada yeri olmayan Ari kümeleri taslarin arasinda Ve yukarida kuslar yanmis kagit parçalari gibi Uçusuyordu da Agir agir yaniyordu da sehir Yanmayan kadinlar gördüm Nasil görünürse dünya gözyasinin altindan Tam öyle, dönüp duruyorlardi bu cehennem oyununda Ve büyümeyen adamlar gördüm, hiç sasirmadim. Konusuyorlardi sirayla, ilgisiz Agaçlara asilmislardi bir yandan da Bir kapi kirisine asilmislardi ve ufka Ölüm müydü konustuklari? Ölümdü anlasilan Silince bir aynayi çikiveren karsilarina Bir ölümdü ki, iste bir muska asili dururdu duvarda Bir büyü gösterilirdi Bir kuyu sezdirilirdi Hiç yoktan bir zincir bosalirdi avluda. Aksam geri verince bana gözlerimi Sehir de kayboldu, denizin durgunlugu da Bir anka kusu yeniden kariyorken küllerini Bir kaya oyugu kendini alistiriyorken bosluga Dedim, deniz de bendim, düsleyen de denizi Ve sabah olur olmaz üstünde derinligimin Bir gülümseme gibi bulacagim kendimi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|