![]() |
|
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2033
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Günümüzde silah teknolojilerindeki en büyük sorun yüksek barut basıncı sırasında oluşan sıcaklığın namluyu aşırı ısıtması,daha doğrusu termal şoklara maruz bırakması ve bu yüzdende namlunun belirli bir atıştan sonra dinlendirilmesi hatta kullanım dışı bırakılması gerekmektedir.Mühendislikten biraz anlayan biri bilirki namlu teknolojisi başlı başına bir iştir.Çünkü malzemenin hem sünek hemde yüksek toklukta olması istenirki buda iki zıt özelliğin malzemeye aynı anda yüklenmesi anlamına gelir.Namlu teknolojilerinde daha çok dövme teknolojisi ön plandadır.Bunun yanı sıra yüzeysel sertleştirme işlemleride ardından gelir.Bu durumu ortadan kaldırmak için Bobin Silahı diye isimlendirilen (COIL GUN) geliştirilmiştir.Prensip olarak manyetik bir alan boyunca bir metal parçacığın hızlandırılması ilkesine dayanır.Bu esnada yüksek manyetik alanlar yaratılması için güçlü kondersatörler kullanılır ve elektrik enerjisi mümkün olduğu kadar çabuk bir bobin içerisinden geçirilir.Böylece çok güçlü manyetik alan yüksek sarımlı bobinler aracılığı ile metal parçacıkları sağ el kuralına uygun olarak fırlatır.Çok sıradan bir malzeme namlu olarak kullanılabilir ve ısınma sorunu yoktur.Oda sıcaklığında süper iletken malzemelerin üretilmesiyle beraber bu silah hayatımıza girecektir.Bu durum pek çok kullanım alanınada sahiptir.Örneğin şu an robotlarda daha çok yürüme mekanizmalarında elektrik motorlarının dönme prensibinden faydanılmaktadır.Bu şekilde itme mekanizmalarıda devreye alınabilecektir.Yine örneğin uçak gemilerinde fırlatma sistemlerinde sıcak buhar değil bu tip manyetik iticiler devreye sokulabilecektir.
ekteki linkte daha çok bilgi bulunmaktadır ilgilenenler indirsin....! http://rapidshare.de/files/13607198/...oyler.zip.html
Tanıdıktı yalnızlık oysa Haklısın belki yanımda Hazırdım bu kez mutluluğa Nerden çıktı şimdi bu ayrılık Öyle boş öyle boş ki bu dünya Güneşim sandım seni oysa Girdabın içinde yaşarken Yakamoz yakamoz çakar aklıma Susadım sana tek bir nefeste Yaşadım aşkımı bir heveste Gözümün önünde durma n''olur Yaşamak öyle zor ki bu bedende Hadi yoluna eyvallah Mutlu ol gülüm işallah Sen geçen günün ardından Bi başına kalma inşallah |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|