www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-08-2008, 02:44 PM   #1
WrAtBoY
Forum Demirbaşı

WrAtBoY Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 70
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi : WrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond repute
Varsayılan Odev

Trabzonlu Temel Aga'nin sevgili torunu Esme'ye verilen ödev ile basi derttedir...
Eskisehir'e göç eden "Tegerli arkadasu" Niyazi'ye basina gelenleri yazar:

Niyazicugum. Hani benim küçük torun var ya. Geçen aksam, geturdi ödevini önüme koydi. Bi yandan da aglayi. Zaten dertlerini hep baga açar. dedi ki:"
-"Habunlari anliyamadum. O yüzden da yapamadum. Yarin ögretmen beni dövecek."
Dedum ki;
-"Aglama usagum, bunun içun ögretmen adam dövmez. Simdi oni çözeruk. Ne mümkün Niyazi kardasum:"

"Bi tirenlan, bi otobos ayni istasyondan kalkmislar. Tiren otobostan üçte bir daha hizli gidiy. Otobos iki yerde onbeser dakka istirahat vermis. Tiren da bi yerde durmis, 20 dakka su almis. Otobos saatte 60 kilometro gidiymis. Tiren 5 saat sonra gidecegi yere varmis. Otobos ise ne vakit sonra oraya olacakmis. Ugrastum yapamadum. Usak aglay. Derken bubasi geldi. O da çözemedi.
Diyrum oga ki, "Damat, senun tanidugun tahsilli bi otobos sofori var ise oga soralim, belki o bilebilur. Yahutta sabah olsun ben usagi soforler cemiyetine götüreyum. Onlar arasinda belki tirenle yaris etmis bi sofor vardur da bize nasihat verur.
"Ha, biz bi yandan da usaga tireni tarif ediyruk. Tiren görmemis ki... Ne anasi görmis, ne bubasi. Ben da bi tek askerlukte Erzurum'dan Sivas'a gittiydum. Neysa kardasum, o gece çok kizdum. Diyeceksun ki niye? Usak daha incir agacindan duti ayiramay; mezgiti gosteriyrum, hamsi diy; efendum, yumurtanun fabrikada yapilduguni sanay. Biz gelduk araba yaristiriyruk. Yani efendi, otobos saatinda varsa ne olur, geç varsa ne olur? Gurbetten yolci mi bekliysun? Eger varacagi saat onemliysa, edersun yazihaneye bi telefon, derler saga otobosun inecegi zamani.."

-"Bu kadarluk mesele içun sabiyi subyani niye telef edersun? Usacuklarda sarki yok, türki yok, oyun yok; dayamis matamatigi. Ayuptur ya!...."
WrAtBoY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:56 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.