www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-17-2008, 06:52 PM   #1
ÇaKıR-
Bağımlı Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2081
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi : ÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond repute
Varsayılan NORVEÇ nasıl Türk işçi alıyor

NORVEÇ nasıl Türk işçi alıyor

NORVEÇ 100 BİN TÜRK İŞÇİ İSTİYOR haberi heyecan yarattı. İŞTE BAŞVURU KOŞULLARI
17 Şubat 2008 / 17:23

ENSONHABER.COM/Özel Haber
Norveç’ten ÇALIŞMA ve OTURUM İZNİ alabilmek için gerekli şartlar

1- En az meslek lisesi mezunu veya dengi bir okulda 3 yıllık mesleki eğitim almış olmak.
Örn: Marangoz, su tesisatçısı ve uzman hemşire. Universite veya yüksek okul mezunları da ‘uzman eğitimli’ kapsamında değerlendiriliyor. İzin için başvuran adayların bu eğitimlerini tamamlamış olmaları gerekiyor.

2- ‘Uzman eğitimli’ kriterine alternatif olarak ‘özel vasıflı-kalifiye’ kriterleri de göz önünde tutuluyor. İki durumda bu kriterler geçerli, eğer yeterli resmi eğitim tamamlanamamışsa yada bu özel beceriye resmi eğitim yoluyla ulaşılamıyorsa. Bu iki durumdan biri söz konusuysa, iş ile ilgili profesyonel tecrübenin veya iş ile ilgili alınmış kurs veya dengi okulun belgelenmesi gerekiyor.

Resmi eğitim mevcut ise, kural olarak, bahsi edilen profesyonel çalışma hayatının resmi eğitim süresinden önemli bir ölçüde daha uzun olması gerekiyor. Eğitim ve iş tecrübesinin aynı alanda olması isteniyor. Profesyonel tecrübenin de bir önceki işverenden alınacak güven mektubu ile belgelenmesi gerekiyor. Bu belgede işçinin hangi alanlarda uzman olduğu ve ne kadar çalıştığı belirtilmeli.

3-Dini liderler – öğretmenler ve mutfak şefleri için daha özel ve sıkı kurallar ve özellikler isteniyor.

4- İş veya oturum için başvuru yapanların uzmanlık alanlarının, istenen pozisyon için uygun olması gerekiyor.

5- Kural olarak, belirlenen işçi kotasının EEA veya EFTA ülkelerinden veya Norveç vatandaşlarıyla doldurulması gerekiyor; ancak bu kota 2002 yılından bu yana doldurulamadı. Bu da işçi marketi değerlendirilmesinde bu kriterler uygulanmıyor.

NASIL BAŞVURULUR

1- Başvuru formunun doldurulması gerekiyor.
2- Formun vatandaşı olunan veya resmi olarak en az 6 aydır konaklanılan diğer bir ülkeden arz edilmesi.
3- Çalışma veya oturma izni onaylanmadan Norveç’e giriş yapılamayabilir.
4- Başvuru formları Türkiye’deki en yakın Norveç elçiliğine veya konsolosluğuna ulaştırılmalı.
5- Yapılan başvurunu sonucu da yine Norveç elçilikleri veya konsolosluğu tarafından başvuru sahiplerine bildirilecektir.
6- Norveç’teki oturumu veya çalışma izni 3 ay içinde sona erecek olanlar, 3 aylık Norveç vizesi olanlar, Norveç’te vize olmaksızın yaşamasına 3 ay izin verilmiş olanlar da bu ülkeden başvurularını yapabilirler.
7- İşverenler de çalışanları için başvuruda bulunabilirler. Bu durumda form işyerinin olduğu bölgedeki polis merkezine verilmelidir.

BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

Başvuru formunun içinde hangi belgeler olmalı?

1-Yazılı iş teklifi ve/veya başvuru sahibi veya iş veren tarafından imzalanmış iş kontratı.
2-Eğitime ilişkin belgeler. Bu belgelerin arasında eğitimin süresi ve mahiyeti detaylandırılmalıdır. Bitirilen veya devam edilmiş olan eğitim kurumunun veya kursun derecesi belgelendirilmelidir.
3-Profesyonel tecrübenin belgelendirilmesi. Bunun için başvuru sahibinin b,r öceki iş vereninden yaptığı işin detayları ve çalışma süresine ilişkin imzalı bir belge olmalı. Bu belgede başvuru sahibinin iş performansı da değerlendiriliyor olmalı.
4-CV
5-Barınma ile ilgili bilgi.
6-Pasaport fotokopisi
7-İstenilen miktarda fotoğraf
8-Başvuru ücreti.

Başvuru formuyla birlikte istenilen belgelerin fotokopilerinin verilmesi yeterlidir; ancak başvurunun yapılması durumunda belgelerin asıllarının sağlanması gerekiyor.

Formun ve belgelerin İngilizce veya Norveçce’ye çevrilmiş olması gerekiyor. Başvuru formu ile istenen belgeler ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir, başvuru yapılmadan once Norveç elçiliği veya konsolosluğundan detaylı bilgi alınması gereklidir.

NORVEÇ ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NIN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

EnSonHaber.com
ÇaKıR- çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:50 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.