![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2081
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Erdoğan'a canlı yayında TÜRBAN sorusu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını canlı yayında cevapladı. 17 Şubat 2008 / 14:41 ![]() APAR TOPAR CANLI YAYINA ÇAĞRILDILAR Türkiye TÜRBAN MI DARBE Mİ tartışmalarına kilitlenmiş durumda. Gergin ortamı yumuşatmak için Başbakan danışmanları Erdoğan'a 'Ekrana çıkın tek tek anlatın' önerisinde bulundular. Başbakan Erdoğan, AKP'ye yakınlığıyla bilinen atv kanalında canlı yayına çıktı. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisinde gerçekleştirilen canlı yayın için AKP'ye yakın gazetecilere acil çağrı yapıldı. Ergun Babahan'ın yönettiği programa Hasan Cemal, Mustafa Karaalioğlu, Prof. Dr. Beril Dedeoğlu gibi isimler katıldı. PROVOKASYON VAR AK Merkez'de şu olmuş gemilerde şu olmuş, Mersin Tarsus'ta şu olmuş... Geçmişte yaşanan olaylar gibi bunlarda provokatif olaylar olarak ortaya çıkıyor. Şuradan Balmumcu'ya çıktığınızda Türkiye'nin nereye gittiği ortada... Çağdaş bir Türkiye.. Bazı konularda yaşalarımızın içinde çelişkiler var. Hiç bir şekilde yüzde yüz mutabakat diye bir şeyden bahsedemezsiniz. Bazı sorunları kurumsal mutabakatla çözmeliyiz. Bulunduğum makamı dikkate alarak bazı şeyleri değerlendirmeliyiz. Sessiz duran çoğunluğu temsilcisiyim. '411 EL KAOSA KALKTI' MANŞETİ ATTILAR İstersek meydanlara on katını toplarız. 411 eli kaos eli olarak nitelemek parlamentonun onuruyla oynamaktır. Bunu kimse niteleyemez. Cumhurbaşkanın vereceği karar önemli. CHP destek bulursa konuyu AQnayasa Mahkemesi'ne götürebilir. Bu ülkede 367 olayı yaşadığımıza göre mahkemenin vereceği kararla ilgili bir şey söyleyemem. BAYKAL DA 'TÜRBAN SORUNUNU ÇÖZECEĞİM' SÖZÜ VERMİŞTİ 2002 yılında Sayın Baykal'ın seçim öncesi verdiği sözde türbanı sorun olmaktan çıkaracağım demiştir. Hatta bu sorunun çözümüne katkı vermek için türbanlılardan açık bir şekilde oy istemiştir. Asla bir gerilimin bir tarafı olamayız. Bu ülkede başörtülü veya başı açık diye bir ayrım asla olamaz. Olmamalıdır. Benim partimde bir ayrım yok. Beril Dedeoğlu, türban konusunda yapılan çalışmaya üniversite ve akademik çevrelerin bakışı ile ilgili akıllara gelen acabaların giderilmesi yönünde nasıl bir çalışma yapılabildiğini sordu. Dedeoğlu 'bu bir rejim tartışmasına gider mi noktasındaki soru işaretlerine dikkat çekti.. REJİM TEHLİKEDE DEĞİL Özgürlüklere bir bütün olarak bakıyoruz. Hiç bir siyasi parti başörtüsü sorununa bu konuda ben halka söz vermedim diyen çıkamaz. Bu bütün partilerin ortak bir sorunudur. Özgürlükler konusuna bakışımız ortada... Kopenhag kriterleri özgürlükler düzenlemesidir. Biz parti olarak dini nitelik taşıyan bir parti değiliz. Rejimin tehlikede olduğu iddialarına katılmıyorum. Bir din devleti peşinde değiliz. Beş yıl başörtüsü konusunda sesimizi çıkartmadık. Türban konusunda parlamonto desteği yüzde 80 halk desteği yüzde 73. Azınlık hukuku konusunda hassasiyetimiz var. KİMSE KİMSEYİ BU ÜLKEDE ÖRTÜNMEYE ZORLAYAMAZ Sırada 301 ve Sosyal güvenlik Yasası var. Bunları da kısa sürede çıkartmayı planlıyoruz. Sadece Ak Parti olduğumuz için söylemiyorum, iktidarda olduğumuz için söylüyorum... Kimse kimseyi bu ülkede örtünmeye zorlayamaz. Bu bizimle alakalı bir konu değil. Böyle bir şey yapıldığı zaman biz bu kurumların karşısında oluruz. Bu işin yakın takipçisiyiz diyen Erdoğan, "Üniversitelerde başı açık, başı kapalı ayrımcılığı da istemiyoruz" dedi. YASAKÇI OLMADIĞIMIZI ÖLDÜĞÜMÜZDE ANLAYACAKLAR Erdoğan partisine ait beledilerin içki yasağı uyguladığı yönündeki iddiaya net yanıt verdi. Erdoğan kesinlikle böyle bir şey olmadığını sadece okulların yakınına bu tür yerlerin açılmasına müsade edilmediğini ancak dernek adı altında bu yerlerin açılarak buralarda içki sevisi yapıldığını söyledi. Kapatılan yerlerin bunlar olduğunu ifade eden Erdoğan, dini bakış açısıyla bir yasaklamanın kesinlikle olmayacağını söyledi. Erdoğan "10 yıldır buna inadıramadık. Öldüğümüz zaman inanacaklar herhalde" diyerek sitemlerini de dile getirdi. EnSonHaber.com |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|