www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-23-2008, 02:25 PM   #1
TυяKѕ™
Bağımlı Üye

TυяKѕ™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 15
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 2005
Rep Puanı : 2278
Rep Derecesi : TυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond repute
Varsayılan Erdoğan: Sınırları belli bir harekat

Erdoğan: Sınırları belli bir harekat

Başbakan Erdoğan, kara harekatı konusunda ABD ve Irak’a önceden bilgi verildiğini belirterek, “Harekatın kapsamı ve sınırları bellidir. Hedef sadece Kuzey Irak’taki PKK kamplarıdır” dedi.NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 20:58 TSİ 22 Şubat 2008 Cuma

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’a dün yapılan operasyonun ardından, akşam saatlerinde hava destekli kara harekatı başlatıldığını söyledi. Harekatın hedefi, kapsamı, sınırları ve amacının belli olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Bunu özellikle vurgulamak istiyorum ki, duyma ve yahut da masa üstü haberlerle hedef saptırılmamalıdır” diye konuştuTürkiye’nin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütünün toplumdan tecrit edilmesi mücadelesinde yeni bir safhaya girildiğini belirten Erdoğan, terör örgütünün içeride ve dışarıda tam olarak izole edilmesi, sosyal, lojistik, finansal ve psikolojik desteklerinin kesilmesi için yoğun bir gayret gösterildiğini anlattı.

HEDEF SADECE PKK KAMPLARI
TBMM’nin büyük çoğunlukla kabul ettiği tezkere çerçevesinde çok yönlü teknik çalışmalar yapıldığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: “28 Kasım itibariyle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hükümetimiz tarafından yetkilendirilmiştir. Bu çerçevede TSK’nın icra ettiği ve bundan sonra icra edeceği sınır ötesi harekatların hedefi sadece Irak’ın kuzeyinde bulunan terör örgütü kamplarıdır. Dost ve kardeş Irak halkına karşı olumsuz bir yaklaşım içinde olmadık, olmayacağız. Irak’ın toprak bütünlüğünü, ulusal birliğini, huzur ve istikrarını bugüne kadar en çok arzulayan ve destekleyen ülkelerin başında olduk. Bundan sonra da yine desteklemeye devam edeceğiz.”

DÜNYANIN DESTEĞİNİ KAZANDIK
Vatandaşların can ve mal emniyetini, sınırların güvenliğini, birlik ve bütünlüğü korumaktan başka amaçlarının bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, “Dış dünyada yoğun bir diplomasi trafiği yürüterek terörü toplumdan tecrit etme politikamızın başarıya ulaşması için çok uygun bir vasat elde ettik. Gerek körfez ülkelerinde, gerek AB üyesi ülkelerde, ABD olsun, Uzakdoğu olsun buralarda bütün dostlara bunları anlattık, ne yapacağımızı anlattık. Onlar da bizim uluslararası hukuktan doğan bu hakkımızı teyit ettiler. Şu ana kadar da bu süreç bu şekilde devam etti” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar dost ve müttefikleri tarafından dahi yalnız bırakılan Türkiye’nin terörle mücadelede ilk kez dünyadan bu kadar güçlü bir destek bulmayı başardığına işaret eden Erdoğan, bölgedeki komşular, Ortadoğu ülkeleri, ABD ve AB’nin haklı mücadelesinde Türkiye’nin yanında yer almaya başladıklarını söyledi.

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ
Erdoğan, şunları kaydetti: “Hükümetimiz burada etkin bir diplomasi yürüterek, Türkiye’nin haklılığını, kararlılığını ve meşru konumunu gidip bu ülkelere, gerek Dışişleri Bakanımız, gerek şahsım, gerekse Cumhurbaşkanımız bizzat anlatmıştır. Bu süreçte siyasi, askeri, diplomatik, sosyal ve ekonomik araçları bundan sonra da doğru ve etkin kullanmayı sürdüreceğiz. Bir kez daha söylüyorum, terörün hiçbir gerekçesi yoktur olamaz. Bu yolla bir yere varmak da mümkün değildir. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün devletimize ve milletimize sadakatimizi ve bağlılığımızı en üst düzeyde gösterme günüdür. Bu hassasiyet ve azami dikkatle yürütülmesi gereken bir süreçtir. Bu süreci başarıyla yürütmemiz, siyasi diplomatik ve askeri araçları bundan sonra da doğru ve etkin kullanmaya devam etmemiz için toplumsal psikolojinin iyi yönetilmesi büyük önem taşıyor.”

BUSH VE TALABANİ’YE BİLGİ VERİLDİ
Bu süreçte ABD ve Irak yönetimleri başta olmak üzere, dost ve müttefiklerle, uluslararası toplumla birlikte çalışmaya devam edeceklerini bildiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün Irak Başbakanı Sayın Maliki’yi bizzat aradım ve kendisine yapılacak olan harekatı anlattım ve kendisine harekatla ilgili bilgi verdim. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Cumhurbaşkanı Sayın Talabani’yi aradılar, kendilerini bilgilendirdiler. Gece yarısından sonra ABD Başkanı Sayın Bush ile konuştum. Kuzey Irak’taki bu gelişmelerle ilgili kendilerine gerekli bilgilendirmeyi yaptım. Bu arada Kuzey Irak yerel yönetimiyle de gerekli temaslar kurulmaktadır. Silahlı Kuvvetlerimiz hedeflerine ulaştıktan sonra en kısa sürede geri dönecekler.”

BÖLGE BARIŞI İÇİN HAYIRLI OLSUN
Harekatın hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şöyle konuştu: Bu harekatın milletimiz, kardeş Irak halkı ve bölge barışı için hayırlı olmasını diliyorum. Harekatın planlama ve icrasında görev alan Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları başta olmak üzere subayından erine kadar bütün kahramanlarımızı kutluyor, en kısa sürede en iyi sonucu alarak sağ salim döneceklerine inanıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

ERDOĞAN: TUTARLI GİTMEMİZ LAZIM
Erdoğan, Ankara’dan İstanbul’a gelişinde, Atatürk Havalimanı’ndan ayrılmadan önce gazetecilerin TSK’nın kara harekatındaki son duruma ilişkin sorusu üzerine de şunları söyledi:

“Ben bugün açıklamalarımı en geniş manada yaptım. Teknik bilgiler de aynı şekilde Genelkurmay Başkanlığımızın internet sitesinde yayınlandı. Tüm bilgiler bu çerçeve içerisinde sizler tarafından da kamuya açıklanırsa çok daha isabetli olur. Bu konuda ikide bir yapılan açıklamalar doğru olmaz. Tutarlı gitmemiz lazım. Bu konuda tutarlı gidersek ülkemiz için de komşu, dost, kardeş Irak’la ilgili yönlendirmelerde de herhangi bir yanlış bilgilenme kaynağı olmaz.”

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yükseköğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören 5735 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”u onayladığının hatırlatılması üzerine de “Biliyorsunuz şimdi gündemimizde bu konu var” dedi.

TυяKѕ™
уєηι тüяк ¢єzα кαηυηυ

ѕιуαѕєт мєу∂αηı вöℓüм кυяαℓı

:gunsmilie:
Her Hakkım Saklıdır ®
|l|lllll|lll||ll||lll
²¹°¹³²¹³ °¹²¹³¹³

TυяKѕ™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:32 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.