www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-08-2008, 11:33 AM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye

KoJiRo Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 21
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8774
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Varsayılan Tiyatro karın doyurmuyor diye dizilerde oynuyorum

Yaklaşık yedi yıldır oyunculuk yapan Engin Altan Düzyatan'ın adını son günlerde çok sık duymaya başladık. Yakışıklı oyuncunun şansı, 2007'nin yazında aniden döndü. Önce birbiri peşi sıra film teklifleri geldi, sonra Haluk Bilginer'le birlikte 'Sevgili Dünürüm' adlı dizide rol alması istendi. Ardından hayalindeki tiyatro teksti karşısına çıktı ve DOT Tiyatrosu'ndaki 'Kürklü Merkür'de rol almaya başladı. Ayrıca 'Cennet' adlı bir sinema filmi çekti. Düzyatan kariyerinde hızla ilerleyişini, her projeyi sırf içinde bulunmak adına kabul etmemesine ve şansa bağlıyor...

* Son günlerde sık sık adınızı duyar olduk ama size dair gizem perdesi tam olarak aralanmadı...
Şu anda kendimi İstanbullu biri olarak saysam da, aslında İzmirli'yim. Orada doğdum ve üniversiteyi bitirinceye kadar da orada yaşadım. Güzel Sanatlar Lisesi'ne gittim ve okulda en fazla oyunculuk dersinden zevk aldığım için, Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne başvurdum ve sınavları kazandım. Aslında amacım bir tiyatro oyuncusu olmaktı ama nedense üniversite yıllarımda, bir anda tiyatrodan soğumaya başladım.

YURTDIŞI İSTERİM
* Ama okulu bırakmadınız...
Okul sırasında bir casting ajansına bağlıydım. Birkaç küçük işte yer aldım. Üniversite bitince, ajansım sayesinde İstanbul'a geldim. Aslında hayalim yurtdışına gitmekti ama olmadı. Belki ileride bu hayalim gerçek olur.

* Yeni filminiz 'Cennet', sizin ilk ciddi film projeniz, öyle değil mi?
Aslında 'Cennet' üçüncü filmim ama şu anda ön planda olduğum için, diğerlerinden daha çok konuşuluyor.

EKRANDAKİ İŞLER DEJENERE
* Bundan sonra daha çok televizyondaki projelerde mi yer almak istiyorsunuz yoksa sinema ve ilk gözağrınız tiyatro mu ağır basacak?
Ben pek televizyon seyretmem. Bu çok özel bir şey değil aslında, seyretmediğim için mutluyum diye bir şey de yok. Sadece seyretmemeyi tercih ediyorum. Çünkü televizyon sektörünün gün geçtikçe biraz daha dejenere olmaya başladığını düşünüyorum. Ama ne olursa olsun, televizyon dünyasının içinde olmak zorundayız ve olmaya da devam edeceğiz. Gerçekler ortada; sadece tiyatro yaparak ya da film çekerek yaşayamayız.

* Neden dejenere olduğunu düşünüyorsunuz televizyon sektörünün?
Çok fazla dizi var. Bu durum böyle devam edemez. Sektörde o kadar oyuncu ve yönetmen yok. Dizi çekince para kazanılıyor diye, kenarda biraz parası olan herkes bu işe giriyor. Bu yüzden sektör dejenere olmaya başladı ama ben her jenerasyonun sonunda saf bir şeylerin doğduğuna inanıyorum.
Old 03-08-2008, 11:33 AM   #2
KoJiRo
Aşmış Üye

Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute

Aşka ayıracak vakit bulamıyorum

Sinema, tiyatro ve televizyonu aynı anda götürüyorsunuz. Bu yoğunlukta kendinize zaman ayırabiliyor musunuz?
Kesinlikle hayır! Zaten haftanın beş gecesi tiyatro var. Dizi ise haftalık bölüm yetiştirdiğimiz için, zamanımın çoğunu alıyor. Boş zamanlarımda sahil kenarında yürüyorum. Bebek'te kahve içiyorum. Seyahat etmeyi de çok seviyorum ama maalesef fırsat olmuyor. Ben evcil bir insanım; işim olmadığı zamanlarda evde oturmayı da seviyorum.

* Peki aşka zaman ayırabiliyor musunuz?
Bir yıl önce uzun bir ilişkiden çıktım. Ondan beri sadece çalışıyorum. Şu aralar aşık olamıyorum çünkü buna zamanım yok.

* Aşık olmak için zaman gerekir mi ki?
Bir insanı tanımak için zaman gerekli. Bir kızla beraber zaman geçirdiğimde ortada bir sorun yoksa, ikimiz de aynı şeylerden haz alıyorsak, tamamdır benim için. Beraberken sıkılmamak çok nadir rastlanan bir durum. Eski kız arkadaşımla beş yıl beraberdim. Bence bu güzel bir süre. Öğrendim ki; ben aşık olabiliyorum ve uzun süreli ilişki yaşayabiliyorum.
Old 03-08-2008, 11:34 AM   #3
KoJiRo
Aşmış Üye

Akan'la çalışmak çok büyük şanstı!
* 'Koçum Benim' adlı diziyle tanındınız...
İstanbul'a geldiğimde önce 'Bizim Otel' adlı bir dizide rol aldım. Şans şimdi olduğu gibi o zamanlarda da benden yanaydı. Ardından Tarık Akan'ın dizisi 'Koçum Benim'den teklif geldi. Onunla aynı projede yer almak çok heyecan vericiydi.

* Sizin gibi birçok isim bu dizi sayesinde şöhrete kavuştu...
Öyle oldu. Yasemin Ergene, Nehir Erdoğan, Ozan Güven, Yunus Günce, Hakan K, Ferit Aktuğ ve ben... Hepimiz çok gençtik ve çoğumuzun ilk projesiydi. Serdar Akar yönetmendi, Tarık Akan başroldeydi. Başta zorluk çektim çünkü kamera karşısında olmak, tiyatrodan çok farklıydı. Ama Tarık Ağabey ve Serdar Akar'la çalışmak büyük avantajdı. Çoğumuza televizyon oyunculuğunu onlar öğretmiştir.
Old 03-08-2008, 11:34 AM   #4
KoJiRo
Aşmış Üye

Aslında roller hep aynı işin sırrı oyuncuda saklı

* TV dünyasıyla ilgili eleştirileriniz rol aldığınız 'Sevgili Dünürüm' adlı dizi için de geçerli mi?
Televizyonda zaten 10 tane klişe rol var ve bu roller farklı erkekler arasında dönüp duruyor. Ben oynarım farklı bir rol gibi gözükür, başka biri oynar "Ne kadar güzel" dersiniz. Rol aynıdır, rolü oyuncu farklılaştırır. Zaten ekranda kaç hikaye olabilir ki? Bu konudaki uzmanlar 21 tane senaryo olduğunu söylüyorlar, yedi ana hikayeden çıkan. Benimki çok keyifli bir komedi. Bu tarz dizilerde oynamak çok zordur ama çok da zevkli. Sumru Yavrucuk ve Haluk Bilginer, ekranda mutlaka olması gereken oyuncular. Ekipteki herkes süper. Bir saatte çekilecek sahneyi gülmekten iki saatte çektiğimiz oluyor. Bizim dizimizi farklı bir alanda ele alıyorum.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:26 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.