![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 3 Times in 3 Posts
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 2005
Rep Puanı : 2278
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Baykal: Yeni anayasadan kaygılıyım
CHP lideri Baykal, yeni anayasa taslağının, devletin sosyal niteliğini ve Anayasa’nın 2. maddesinde öngörülen diğer niteliklerini ortadan kaldırmayı amaçladığını söylediAA Güncelleme: 17:15 TSİ 13 Mart 2008 Perşembe ANKARA - Baykal, “Öyle anlaşılıyor ki, bu yeni anayasa devletin sosyal niteliğini büyük ölçüde tahrip edecek, ortadan kaldıracak” diye konuştu.Baykal, CHP Mamak İlçe Başkanı Veli Gündüz Şahin tarafından, Tuzluçayır’da yaptırılan sağlık ocağının açılış törenine katıldı. Yeni anayasa taslağında devletin nüfus planlamasıyla ilgili görevlerine yönelik bir düzenleme bulunmadığına ilişkin bir gazete haberinin anımsatılması üzerine Baykal, taslak konusunda net bilgiye sahip olmadığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın “sosyal devlet” anlayışı esas alınarak düzenlendiğini belirten Baykal, “Ama öyle anlaşılıyor ki, bu yeni anayasa devletin sosyal niteliğini büyük ölçüde tahrip edecektir, ortadan kaldıracaktır. Sadece sosyal niteliğini değil, Anayasamızın 2. maddesinde öngörülen diğer niteliklerini de ortadan kaldırmayı amaçladığı anlaşılıyor. Bu, ne ölçüde gerçekleşecek bunu görmek istiyoruz. Çocuğuyla, ailesiyle, kadınıyla, çalışanların haklarının güvence altına alınması, eğitim ve sağlık konusunda devletin üstlenmesi gereken sorumluluklar, hepsi bir bütün. Bunları görmeden bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Ama yeni anayasanın devletin sosyal niteliğini ortadan kaldırmaya amaçlayacağı kaygısını ben de taşıyorum.” dedi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|